Sådan får du betaling fra YouTube

Sådan får du betaling fra YouTube

”Det er første gang, vi har mulighed for at afregne musikere for brugen af deres musik på YouTube i Danmark,” siger Mette Ellebye-Larsen fra Gateway Music.”Det er første gang, vi har mulighed for
at afregne musikere for brugen af deres
musik på YouTube i Danmark,” siger Mette
Ellebye-Larsen fra Gateway Music.

Kodas aftale med YouTube om betaling til komponister og musikforlag har også udløst betaling til pladeselskaber og musikere for brug af deres musik. Det drejer sig ligesom i Kodas aftale om reklameindtægter, og beløbsstørrelsen kan sammenlignes med streaming – altså meget små beløb pr. klik.

Er du musiker, og har du udgivet din musik via eksempelvis DMF’s musikselskab Gateway Music, kan du nu se frem til at få afregninger fra den danske udgave af YouTube. ”Det er første gang, vi har mulighed for at afregne musikere for brugen af deres musik på YouTube i Danmark,” siger Mette Ellebye-Larsen fra Gateway Music.

Når Gateway uploader din musik til iTunes, Spotify og de øvrige portaler, sendes musikken også til YouTube, som tager en slags digitalt ”fingeraftryk” af musikfilerne.

youtubeNår en anden bruger uploader videoer med din musik, genkendes den automatisk af YouTube, som derved kan afregne til dig. Reklameindtægterne, som finansierer betalingen til rettighedshaverne, genereres ved, at der placeres en reklame i starten af en YouTube-video. Klik ind på dmf.dk eller Gateways website og læs meget mere om hvad du skal gøre, hvis du ønsker at modtage betaling fra din musik på YouTube. –mf-musikeren