Spil Dansk vil fremtidssikre musikken

640x340-SpilDK_logo

Danmarks største musikbegivenhed når ud i hver en afkrog af landet med ca. 1400 arrangementer. Temaet i 2015 er musikkens talenter.
Dansk musik har rigtig godt fat. Danskerne forbruger i stor stil hjemlig musik, når vi benytter streamingtjenester eller tænder for radioen. Danske musiknavne klarer sig også flot internationalt.

Denne positive udvikling har Spil Dansk Ugen stor andel i og dette momentum kræver fortsat fokus og nye saltvandsindsprøjtninger. Derfor vil Spil Dansk og musikken igen i år nå ud i alle hjørner af landet, når begivenheden fejres 26. oktober – 1. november 2015.

I 2014 blev der sat ny rekord med mere end 1400 arrangementer, og danskerne kan møde musikken overalt: skoler, sygehuse, spillesteder, kirketårne, virksomheder, kulturhuse, svømmehaller, færger m.m. Og mange radiostationer giver på selve Spil Dansk Dagen fridag til dominerende engelsk/amerikanske navne som Ed Sheeran, Ellie Goulding og Maroon 5 – og spiller i stedet lutter rød/hvid musik. Det giver ørenlyd til folkelige favoritter som Rasmus Seebach og Lukas Graham – men også til mellemstore og helt grønne danske navne, der ellers sjældent får spilletid i radio og tv.

”I Spil Dansk Ugen sidste år fik jeg som radiolytter hørt unge navne som Julias Moon og The Minds of 99 for første gang, og det er en vigtigt, at vi retter projektøren mod alle talenterne,” siger Ricco Victor, som er direktør for Spil Dansk. ”Vi vil være med til at fremtidssikre den hjemlige musik, så der også er inspirerende danske musiknavne om 10-20 år. Derfor har vi ”Talent” som tema for årets Spil Dansk Uge. Vi samler bl.a. et slags ungdomslandshold for skabende kunstnere, hvor 50 særligt lysende talenter udvælges via landets musikskoler. Vi sender også kunstnere ud på skolerne, hvor børn og unge i samarbejde med de professionelle kan prøve kræfter med at komponere og skrive tekster. Og vi sørger for at en stribe friske navne, som er godt i gang med at etablere sig, kommer ud og spiller koncerter. Spil Dansk gør i år ekstra meget for talenterne, men vi har i mange år plejet de grønne skud. Det er sigende, at både Marie Key, Burhan G, Aura og Natasja var medvirkende ved Spil Dansk, længe inden de blev hitliste-helte,” fortæller Ricco Victor

Kontakt:
Yderligere oplysninger, kontakt:
Ricco Victor, direktør for Spil Dansk. Direkte nummer:
+45 20 46 79 13, mail: ricco@spildansk.dk, webside: www.spildansk.dk

Fakta om Spil Dansk Ugen
* Spil Dansk Ugen er årets store fest for dansk musik og musiklivet. Der er
arrangementer 26. oktober – 1. november. Selve Spil Dansk Dagen fejres torsdag 29.
oktober.
* Der sker noget overalt i landet: på skoler, sygehuse, spillesteder, virksomheder,
biblioteker, kirker, kulturhuse m.m.
* Kunstnere og arrangører er en blanding af professionelle, amatører, frivillige og
lokale ildsjæle.
* Spil Dansk er blevet Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og
mangfoldighed.
* En lang række radiostationer, bl.a. alle DR’s radiokanaler, spiller lutter dansk musik.
* Spil Dansk-foreningens ejerkreds består af Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist
Forbund, Dansk Musikforlæggerforening, Koda og Danske Populær Autorer.
* Spil Dansk samarbejdede i 2014 direkte med hele 27 kommuner, som købte
”Kommune-pakker”.
* Læs mere om Spil Dansk, tilmeld arrangementer og tjek kalenderen på spildansk.dk.