Aarhus Sangskriver Værksted uddeler årlige Åse-priser

Aarhus Sangskriver Værksted uddeler årlige Åse-priser

Af: Lars Kiehn – DMF-Aarhus

640x360-aasv-IMG_2865

Misha Hoekstra og Daniel ”Jo” Rasmussen – foto: Lars Kiehn

Onsdag d. 21. januar uddelte Aarhus Sangskriver Værksted deres Åse-priser til sangskrivere m.m. ved et festligt arrangement på Gyngen i Mejlgade. Arrangementet forkælede publikum med optrædener og med uddeling af forskellige priser, foruden en fælles sangskrivningsopgave lavet af det fremmødte publikum, der indeholdt en del sangskrivere og musikere tilknyttet værkstedet.

Aftnens vært var Sangskriver Værkstedets mangeårige bestyrelsesmedlem Svend Seegert, der kædede aftenens forskellige indslag sammen med sange og præsentationer. Som akkompagnatør og musikalsk hjælper havde han Søren Sonny Jensen på klaver.

Den store hovedpris er Vandreguitaren, der er sponsoreret af Akustikken. Den går til den sangskriver, bestyrelsen syntes har været det mest markante og iøjnefaldende talent i 2014. Valget og Vandreguitaren gik til svenske og herboende Viktoria Lundberg, der kan muntre sig og lade sig inspirere af den skønne Martin guitar helt til næste uddeling i 2016.

Øvrige Åse-priser der blev uddelt vedr. 2014: Bedste co-write blev Kasper Lapp. Årets sang vandt Søren Lyhne. Dansk Musiker Forbund Aarhus modtog årets Æres-pris.

640x360-aasv-IMG_2892-3

Viktoria Lundberg – foto: Lars Kiehn

Undervejs i aftenens program underholdte Svend Seegert, Daniel Rasmussen, Søren Lyhne, Kristian Mikkelsen, Misha Hoekstra, Klara Molitva og til slut spillede vinderen af Vandreguitaren 2014 Viktoria Lundberg. Hun sluttede en fin aften af med 3 af sine egne sange, og beviste det seriøse og rigtige i valget af hende, som årets sangskriver.

640x360-aasv-IMG_2874

Klara Molitva – foto: Lars Kiehn