Christian Windfeld modtager 230.000 fra Statens Kunstfond

christian-windfeld-and-the-karma-police

Den danske trommeslager Christian Windfeld er blandt årets fire modtagere af støtte fra Statens Kunstfonds ordning ’Den unge elite’. Dermed får han 230.000 kr. til at sætte skub i musikkarrieren.

Årets modtagere af støtte fra ordningen ’Den unge elite’ er nu offentliggjort. Blandt de udvalgte talenter er den 31-årige trommeslager Christian Windfeld. Han modtager 230.000 kr. fra Statens Kunstfond, som skal bruges til kunstnerisk og karrieremæssig udvikling over en periode på to år:

“Jeg er meget beæret over at være blandt modtagerne. Det giver mig en unik chance for at gennemføre aktiviteter i blandt andet Tyskland, Schweiz og Australien. Og det betyder meget for mit arbejde med at etablere mig som international kunstner”, siger Christian Windfeld.

Christian Windfeldt er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han har været på længere studieophold ad flere omgange i både Sverige, Italien og USA. Han har spillet koncerter i en lang række europæiske lande samt i USA, Canada og Australien, og han medvirker på op mod 20 albums.

FAKTA

Støtteordningen, ’Den unge elite’, er målrettet unge solister og ensembler med højt kunstnerisk niveau og internationalt potentiale. De øvrige modtagere i 2015 er:

Copenhagen Piano Quartet, klassisk klaverkvartet – 300.000 kr.
Nana Bugge Rasmussen, mezzosopran – 150.000 kr.
Jakob Bangsø, klassisk guitarist – 150.000 kr.

Læs også på Statens Kunstfond