DANMARKS VOCAL LINE VINDER EUROVISION CHOIR 2019

PRESSEMEDDELELSE

Danmarks Vocal Line vandt den 2. Eurovision Choir-konkurrence, der blev afholdt i Göteborg, Sverige lørdag 3. august.  Under arrangementet deltog amatørkor fra 10 forskellige lande om titlen Eurovision Choir 2019.

Babite Kommune blandet kor MASKA fra Letland kom på andenpladsen og Sloveniens Jazzva blev placeret på tredjeplads.

Konkurrencen, der er arrangeret af European Broadcasting Union (EBU) sammen med European Choir Games og City of Gothenburg, blev sendt af deltagende EBU-medlemmer RTBF (Belgien) DR (Danmark), WDR (Tyskland), LTV (Letland), NRK ( Norge), BBC Alba (Skotland), RTVSLO (Slovenien), SVT (Sverige). RTS (Schweiz) og S4C (Wales).

De 10 konkurrerende kor fremførte et sæt op til 4 minutter langt foran et publikum på omkring 3.500 mennesker.

De blev derefter bedømt af en jury sammensat af den britiske korkomponist John Rutter, den svenske vokalist Katarina Henryson og den amerikanske kunstner og arrangør Deke Sharon.

Juryen blev bedt om at score på korets tekniske dygtighed og nøjagtighed, kvaliteten af ​​deres lyd, deres musikerskab og fortolkning og kommunikationen af ​​det stykke, de udførte.

Tre kor fra Letland, Danmark og Slovenien blev derefter valgt til at udføre et andet stykke på tre minutter, før vinderen blev besluttet.  

Vocal Line fremførte True North og Viola dirigeret af Jens Johansen.

Vocal Line er et moderne a capella kor fra Aarhus, Danmark, bestående af 30 sangere. Koret blev oprettet i 1991 og siger, at dets mål er at være frontløber i udviklingen af ​​rytmisk acapella kormusik både nationalt og internationalt.

I 2010 optrådte Vocal Line med den verdensberømte a cappella kunstner Bobby McFerrin i New York og i Aarhus. I 2014 optrådte koret på Roskilde Festival på scenen med de legendariske Rolling Stones.

Udover et trofæ og titlen Eurovision Choir 2019 har Vocal Line også vundet en tur til World Choir Games i Flanders, Belgien i 2020.

ÅNDELSE AF TOGETHERNESS

EBU-leder for begivenheder Jon Ola Sand lykønskede det vindende kor og roste produktionen: ”Vocal Line fortjener virkelig at blive udnævnt til Eurovision-koret 2019. I aften så vi 10 kor der deler en fantastisk ånd af samvær. 

Den glæde, disse sangere føler, at de laver musik med hinanden føres til publikum her i Göteborg og dem, der ser hjemme.

Dette års Eurovision-kor leverede en fantastisk rejse over Europas kulturer og traditioner, og vi er begejstrede for at have givet en anden mulighed for public service-medier til at bruge musik til at forene publikum. ”

”EBU lykønsker vores utrolige tv-team, der skabte en vidunderlig produktion og takker vores partnere Interkultur og Göteborgs By, der var med til at gøre Eurovision Choir muligt,” tilføjede han.

INTERNATIONAL BROADCAST TEAM

Showet blev præsenteret af BBC Radio-programleder Petroc Trelawny og SVTs musikchef for Ella Petersson og blev produceret af European Broadcasting Union med et internationalt hold fra Estland, Tyskland, Letland, Norge, Sverige og Storbritannien.

Yderligere detaljer om konkurrencen findes på det officielle websted . Hi-res fotos fra begivenheden kan downloades her .

KONKURRERENDE KOR

Belgien (RTBF) – Almakalia, ledet af Nicolas Dorian

Denmark (DR) – Vocal Line, dirigeret af Jens Johansen

Tyskland (WDR) – BonnVoice, ledet af Tono Wissing

Letland (LT) – Babite Kommune blandet kor MASKA, dirigeret af Jānis Ozols

Norge (NRK) – Volve Vokal, dirigeret af Gro Espedal

Scotland (BBC Alba) – Alba, dirigeret af Joy Dunlop

Slovenien (RTVSLO) – Jazzva, ledet af Jasna Žitnik

Sverige (SVT) – Zero8, dirigeret af Rasmus Krigström

Schweiz (RTS) – Cake O’Phonie, ledet af Antoine Krattinger

Wales (S4C) – Ysgol Gerdd Ceredigion, ledet af Islwyn Evans