De bringer hip-hoppen tilbage til Randers

Koncert d. 10. marts 2018 kl. 20 – 01 på Café Von Hatten

Pressemeddelelse om hip-hop i Randers. – Anja Dybris

Karsten Stoltze og Carsten Klitgaard – passionerede radioværter på programmet Know The Ledge på randersstationen DÅR, Det Åbne Radioværksted – arrangerer nu også hip-hop koncerter i samarbejde med Café Von Hatten. Den første koncert er allerede lørdag d. 10. marts 2018

Pludselig stod de der i radioens kælderlokaler på Garnisonsvej 17 i hængerøvsbukser og kasket og sagde, at de gerne ville producere et program om hip-hopmusik.

Det er ét år siden. Og nu har deres program Know The Ledge, som også bliver offentliggjort på Soundcloud, dér rundet de 1.000 følgere fra Danmark og USA blandt andet.

– I 2017 rejste vi rundt i hele landet for at opleve hip-hop koncerter og interviewe kunstnere til vores programmer, fortæller Karsten Stoltze. – Og alle steder fik vi fin respons og god credit for at producere radio dedikeret til hip-hop og musikken.

Klitgaard og Stoltze blev introduceret til hip-hop i deres unge dage på Café Von Hatten og har oplevet mange koncerter i Randers. De synes, det er en skam, at det i dag er meget sjældnere, at der kommer hip-hop kunstnere til byen.

– Mange af de kunstnere, vi har interviewet på vores turné rundt i Danmark, husker Von Hatten med glæde, siger Carsten Klitgaard.

Så hvorfor ikke bringe hip-hoppen tilbage til Randers?

– Vi har via radioprogrammet fået nogle gode kontakter til kunstnerne og har længe arbejdet på at få dem til Randers og optræde – og nu er det lykkedes! I samarbejde med spillestedet Café Von Hatten afholder vi tre koncert-events i 2018, fortæller Stoltze.

Til koncerten d. 10. marts 2018 kl. 20 – 01 på Café Von Hatten kunne man opleve:

SickNature, en af de største hardcore rappere i verden. Han er dansker men har yderst sjældent optrådt på dansk grund. Hans musik spilles fortrinsvist i USA. Råt og uforsødet slynger han rim men mening ud fra scenen. SickNature har den fantastiske DJ KCL med. Hun har blandt andet vundet DM i Mix 2013 og er en suveræn performer. https://www.youtube.com/watch?v=iO1KxYi2rvs

CC Klassik, der tidligere har gæstet hatten, ’varmer op’ med en stil, der går tilbage til hip-hoppens rødder samtidig med, at han finder nyt bid i de gamle metoder – og er igen klar til at få folk til at hoppe med. https://m.soundcloud.com/ccklassik

Particle Man er også en dansk rapper, der ligesom har SickNature leverer sine tekster på engelsk. Der er fyldt med stemning og holdninger når Particle Man går på scenen. https://www.youtube.com/watch?v=i_GmSjKVxCo