Kurt Baagø taler med Ester Brohus

Kurt Baagø har haft en lang samtale med Ester Brohus, som kan høres på Youtube.

Efter hvad Ester Brohus selv siger, er hun og hendes orkester de eneste, der spiller rigtig country-musik i Danmark.
– Hvis der er andre, så har de ikke givet sig til kende endnu, siger den efterhånden 56-årige, Brohus, der i pressen omtales som Danmarks ukronede country-dronning.

Der ER andre end Ester Brohus, der spiller og synger country end Ester Brohus, men ingen så rendyrket og overbevisende som hende, og de musikere hun omgiver sig med. Dét er til at høre på det ny Brohus-album, Heart Of The Country, som jeg var omkring Hedensted mellem Horsens og Vejle og få en solid interviewsnak med hende om, da det frøs og der lå sne i Jylland, den 8. februar, 2018, et par uger efter udgivelsen af.

Råt for usødet, kan du her lytte hele interviewsnakken, der udover det ny album kommer omkring Ester Brohus´ kærlighed til at synge for fanger i landets fængsler, de lukkede afdelinger.

Vi snakker langt tilbage i karrieren, da Ester Brohus sang gospel og country med sine forældre og søskende i et telt på Roskilde-festivallen, 1976. Hele det ny Heart Of The Country-album og Brohus´ samarbejdspartnere, guitaristerne, Knud Møller, Mike Andersen og Mikkel Bøggild (producer) og pedalsteel-guitaristen, Maggie Bjørglund, bliver snakket igennem.

Men vi begynder med det Ester Brohus var lige midt i, da Kurt kom forbi: Den turné, Ester Brohus var på en uge i februar, organiseret af Dansk RockSamråd, ROSA og SPOT-festivallen, rundt til fire boligforeninger i og omkring Århus.

Ester Brohus Band

Mikkel Bøggild, pedalsteel-guitar
Maggie Bjorklund, sangskriver-guitarist og sanger
Mike Andersen,guitarist
Knud Møller, guitarist