Find frem til den levende musik i Aarhus

Find frem til den levende musik i Aarhus

250x600-musik-i-aarhusAf Lars Kiehn

Aarhus har nu fået en portal, hvor næsten al live-musik er lagt ud. Man har som forbruger derved fået en let adgang til de respektive koncerter, der foregår på dagen og i fremtiden på koncertstederne i Aarhus.

http://musia.dk  eller www.musikiaarhus.dk  er to måder, at komme frem til en ny portal, der er lavet ud fra et ønske om at have én overskuelig liste over de musikarrangementer, der aktuelt er annonceret på spille- og koncertstederne i Aarhus. Koncertinformationerne indsamles automatisk fra de respektive spillesteders hjemmesider, og siden opdateres hver eneste nat. Derved er den altid opdateret. Siden er også renset for unødig arrangementer, der ikke er relevante, fordi de er afviklet.

”På grund af den automatiske dataindsamling, kan der dog ske fejl, hvis et af spillestederne pludselig ændrer i opsætningen af deres hjemmeside, ændrer i programmet, eller hvis oplysninger fra spillestederne ikke er rigtige”, fortæller Ronny Buelund, der er ophavsmand til siden. ”Men det sker dog sjældent, at der er fejl i koncerter og datoer. Det plejer at fungere”.

Ikke alle spillesteder er med?

Nej. Eksempelvis er Backstage og Tir Na Noq ikke med på listen – endnu, selvom de præsenterer meget musik. Men det håber jeg, de kommer, fortæller Ronny Buelund, der er uddannet musiklærer, og fungerer som sådan på en døgninstitution i det daglige. Så siden er kun lavet som ren og skær interesse. ”Jeg har lavet hjemmesider i mange år og er interesseret i det. Jeg synes det er sjovt ”.

Men du må være aktiv koncertgænger i en grad?
”Det er jeg. Det var også baggrunden for at gå i gang. Jeg syntes, der var brug for en side, hvor man kunne se dagens, ugens eller månedens koncertudbud i Aarhus.

Det positive ved portalen er, udover at den er meget overskuelig for brugerne, at den er tilrettet, så den også kan bruges på mobiltelefonen og tablets. Den repræsenterer samtidig alle former for musik og de respektive koncertsteder, der præsenterer musikken. Ingen stilarter eller koncertsteder er holdt ude med vilje. Dog kræves det for at være en del af den nye portal, at stederne har en hjemmeside, og at den opdateres jævnligt, for det er her, oplysningerne hentes.
På portalen kan man også søge på genre, men da ikke alle spillesteder skriver en genre ud for den enkelte koncert, er den funktion ikke optimal endnu.

Hvad gør man, hvis man ikke er med og gerne vil være med fremover:
”Er du arrangør, og ønsker du at få dine arrangementer med på musikiaarhus.dk, så brug kontaktformularen på siden ”musikiaarhus.dk”. Jeg vil derefter kontakte dig med henblik på at afklare, hvilke små ændringer på din hjemmeside, der skal til, for at det kan fungere og lade sig gøre. For man skal have en ensartet kalender på hjemmesiden, som jeg kan hente oplysninger fra”.

Koncertarrangøren har fået et vigtigt instrument, til at promovere deres koncerter på, hvilket flere spillestedsejere har ønsket sig og drømt om længe. Nu er den der, og Ronny er i gang med at lave en for Odense, så de også kan få en side. Ronny slutter med en opfordring til musikerne, ”Spiller I nogle steder, som ikke er med på portalen, så bed de respektive steder at tilmelde sig. Det er absolut nonkommercielt, det koster intet for hverken bruger eller forbruger, så intet burde holde nogen tilbage”.

FAKTABOKS:

Spillesteder/foreninger som p.t. er tilsluttet:
Aarhus Bluesforening
Aarhus Jazzfestival
Atlas
Fairbar
Fatter Eskil
Gyngen
HeadQuarters
Musikhuset
Radar
Tivoli (Fed fredag & Hermans)
Train
Vestergade 58
Voxhall
Waxies

http://musia.dk
www.musikiaarhus.dk