Fire Orchestra på Atlas

UNGEUDVALGETS ANBEFALINGS-STAFET:

Snævar Albertsson, 33 år, børnekulturkoordinator

“Jeg har set Fire Orchestra en gang før på Atlas, og blev blæst væk af det gigantiske band. Gruppen dekonstruerer den traditionelle jazz og tager os med i et uudforsket terræn af støj og hypnotiske rytmer. Kontrolleret kakofoni. Det bliver et uforglemmeligt gensyn.”

Fire! orchestra d. 5. Februar på Atlas
https://www.facebook.com/events/314005095762410/

Detaljer

Fire! Orchestra, den maksimerede og sønderknusende bigband-udgave af trioen Fire!, vender tilbage til Atlas med det akustiske værk ’Arrive’ i bagagen.

Siden de begyndte at spille sammen i 2009, har den nordiske eksperimentelle trio, Fire!, skabt store ting. Den ‘hårde’ kerne har fra start udgjort det stærke trekløver, saxofonist Mats Gustafsson, bassisten Johan Berthling og Andreas Werlin på trommer. Hurtigt blev de involveret i spændende samarbejder, bl.a. med Jim O’Rourke på pladen ‘Unreleased’ i 2011 og udgivelsen af ‘Fire!’ med Oren Ambarchi. Men i 2012 fik trioen vokseværk.

I forbindelse med en koncert på det legendariske stockholmske venue, Fylkingen, håndplukkede gruppen nemlig hele 28 af de ypperligste skandinaviske navne inden for jazz, improvisation og avantgarde-rock som akkompagnement. Det skulle vise sig at være det bedste, der kunne være sket, for det var her, Fire! også blev til Fire! Orchestra, og kort efter så albummet ‘Exit!’ dagens lys.

Fire! Orchestra har sidenhen været et flydende, skabende frirum med skiftende medlemmer. Orkestret har nu flere gange besøgt Atlas til enestående og fremragende koncerter. Med det nye – især stryger- og klarinetdominerede – line-up på fjerde og seneste album, ‘Arrive’, er det helt nye indflydelser og dermed helt nye regler.

Atæas har nu æren af at præsentere det banebrydende ensemble, der både på deres plader og i koncertsammenhæng insisterer på at sætte ild til traditionerne og i skæret heraf oplyse nye stier og friske anskuelser på den improviserede akustiske musik, alt imens der skæves til lige dele garagepunk, elektroakustik, freejazz, psych og tung, industriel støj.

Lineup:
Mariam Wallentin – vokal
Sofia Jernberg – vokal
Anna Lindal – violin
Leo Svensson – cello
Josefin Runsteen – violin
Katt Hernandez – violin
Per Texas Johansson – kontrabas og basklarinet
Christer Bothén – kontrabas og basklarinet
Isak Hedtjärn – klarinet
Alexander Zethson – piano
Susana Santos Silva – trompet
Mats Gustafsson – baritonsax
Johan Berthling – bass
Andreas Werliin – trommer