GEARKASSEN – 10 SPØRGSMÅL OM GEAR

640x360-gearkassen-Tim-Alvin-Brostrom

Af Lars Knudsen, DMF-Aarhus.

Både med sit eget band,The Boy That Got Away, og sammen med Jøden & Johnny Hefti’s live band, hvor han spiller bas, har sanger og guitarist Tim Alvin Broström haft en travl sommer rundt om på de danske festivaler og spillesteder. Han er gearfreak og skambidt af en gal guitar. At lære at styre det er efter Tim’s eget udsagn helt urealistisk.

1. Hvad er dit yndlings instrument/gear for tiden?
Min gamle sorte Fender Telecaster Deluxe fra 1973 følger mig i tykt og tyndt. Den er hærget, men har så meget sjæl. Og tonen – Ja, den bliver jeg aldrig træt af. Jeg er dog selv ekstremt hård ved den på de efterhånden mere end 200 koncerter, hvor den har været med. Det er tit, at den sniger sig med på et ekstranummer, hvor den bliver smidt på gulvet ved koncertens afslutning – efterladt skrigende! Heldigvis er min trommeslagers far, Carsten Simonsen, en afsindig dygtig instrumentbygger/elektronikmekaniker, så han tager sig jævnligt af vores gear, når det har lidt for megen overlast.

2. Hvad skulle du aldrig have solgt/skilt dig af med?
Jeg erhvervede mig for en del år siden en gammel Gibson 335 med factory bigsby og orange label fra 1967. Guitaren havde ikke en eneste skramme, så jeg nænnede ikke at tage den med på job. Guitaristen Vicky Singh kom en dag forbi sammen med resten af GNAGS. Han faldt pladask for den og købte den på stedet. Har senere hørt, at Lars Danielsson skulle have væltet den, så halsen knækkede.

3. Hvad har du købt for nylig?
En 100 watt guitartop – Marshall Super Lead Plexi mkII fra 1991 – dengang de stadig byggede fine forstærkere i England. Jeg byttede den for en Orange Rockerverb 50 head, som jeg ikke kunne finde mig til rette med. Når jeg ”dræber” mellemtonen og skruer alt andet op på 10 (11), så lyder den præcis som i de gode gamle dage (læs: 1970’erne).

4. Hvilket instrument/gear henter du ud af det brændende øvelokale/studie?
Min gamle sorte Telecaster Deluxe, og min VOX AC50 fra 1963 med tilhørende 4×12” kabinet. Jeg har ejet omkring 100 guitarer og 20 forstærkere og disse to er de eneste, der er blevet i ”stalden”.
VOX forstærkeren købte jeg i 2005 af en gut fra Herning, hvis far havde haft den stående på loftet i over 20 år. Forstærkeren fik jeg sammen med et hjemmebygget kabinet for 3000kr.
Jeg gik senere på jagt efter et matchende kabinet og fandt igennem aage.dk’s guitarforum en der solgte et 4×12” kab i Esbjerg for 500kr. Jeg kørte afsted med det samme og mødtes med manden i en fritidsklub, hvor jeg hentede kabinettet. Jeg afleverede det til gennemtjek ved Carsten Simonsen, som kunne berette at der sad fire gamle DNH gold enheder i fra 1950’erne. Guitarister fra hele verden efterspørger disse enheder på diverse guitarfora, da de lyder som en drøm og ikke er til at opstøve nogen steder – lucky me!

5. Hvad er næste instrument/gear på listen?
Jeg går i øjeblikket med tanker om at finde en gammel Fender Stratocaster fra starten af 1970’erne, og så leder jeg altid efter verdens bedste drive pedal.

6. Den dårligste investering?
Jeg har faktisk ikke lavet nogen dårlige investeringer, hvis jeg selv skal sige det, men købte for nogle år siden en Peavey Deltablues combo, som jeg måtte sælge efter to dage. Jeg fik det samme for den, som jeg havde givet, så jo – idet jeg ingen penge tjente, må det vel betegnes som en dårlig investering.

7. Den bedste handel?
For mange år siden købte jeg en Fender Telecaster (blonde) fra 1978. Der kom en periode, hvor indiebølgen for alvor ramte Danmark, og alle skulle have blonde telecastere. Den byttede jeg lige over for min sorte Telecaster Deluxe, som i dag er omkring 25-30.000kr værd. Jeg elsker den guitar så meget, at jeg har købt en magen til – dog fra 1976 og i naturtræ. Den bruger jeg til de sange, der er stemt en hel tone under standard tuning.

8. Har du et tip til et godt køb?
Nej, så går jeg jo selv glip af det

9. Seneste musik gadget?
Mine ”nye” gamle JBL 4408 højtalere, SONY PS-2350 pladespiller fra 1979 og Onkyo Integra A-8850 forstærker – fantastisk lyd i stuen!

10. Det urealistiske ønske?
Ærligt – hvis jeg var i stand til at styre mit humør/temperament 100 %, ville jeg være HELT tilfreds med det gear, jeg ejer, så det arbejder jeg urealistisk videre på at lære at styre.

640x360-gearkassen-guitarer