Gustav Albeck Prisen 2015 til Jens Vind

Pressemeddelelse fra Aarhus Symfoniorkester

Jens-Vind-1999-arkivfoto

Jens Vind – arkivfoto BASUNEN 1999

Torsdag 19. marts 2015 uddelte Aarhus Symfoniorkesters Venneforening Gustav Albeck Prisen 2015.
Formand for foreningen Tove Christensen uddelte prisen før torsdagskoncerten i Symfonisk Sal.

Og prisen gik til …

Basbasunist Jens Vind.

Jens Vind begyndte sin uddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og tog eksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1995.
Han fortsatte derefter sine studier i Chicago med Arnold Jacobs, Michael Mulcahy og Charles Vernon.

Efter nogle år som free-lance musiker bl.a. i Det Kgl. Kapel, Danmarks Radiosymfoniorkester, Tivolis Symfoniorkester og Operaen i Göteborg, vandt han i 1999 pladsen som basbasunist i Aarhus Symfoniorkester.
Han debuterede i 2005 fra Solistklassen. Han har turneret med flere orkestre bl.a. Berliner Filharmonikerne.

Jens Vind underviser desuden på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og medlem af en af verdens førende basunkvartetter, Danish Trombone Quartet.

Jens Vind har ved flere lejligheder været solist med Aarhus Symfoniorkester bl.a. ved en lørdagskoncert, i en dansk førsteopførelse af Taaffe Zwilich i 2005 og på Skanderborg Festivalen.

Om Albeck Fonden

Professor Gustav Albeck var af umådelig stor betydning for udviklingen af kulturlivet i Aarhus og hans indsats for byens symfoniorkester var uvurderlig. Aarhus Symfoniorkester stiftede derfor en særlig fond, Aarhus Symfoniorkesters Venners Fond: Gustav Albeck Fonden som i navngiverens ånd arbejder på at støtte orkesteret og orkesterets musikere.

Denne støtte udmøntes primært med Gustav Albeck Prisen på 10.000 kr., som uddeles en gang om året til et medlem af Aarhus Symfoniorkester, som i Gustav Albecks ånd fortjener særlig anerkendelse. Uddelingen af prisen 2014 er blandt andet et udtryk for stor anerkendelse af den meget vigtige opgave, det er at styrke orkestret indadtil og at fremtidssikre orkestrets høje kvalitet samtidig med en betydelig indsats for at synliggøre den klassiske musiks mangfoldighed.

Prismodtageren i 2014 får prisen som anerkendelse af en væsentlig indsats som underviser for unge musiktalenter; som primus inter pares i Aarhus Symfoniorkester; for de store oplevelser, prismodtageren giver publikum både i ensemblespil og som solist; og for mangfoldige musikalske aktiviteter også udenfor ASO – aktiviteter som styrker kendskab og kærlighed til musik også udenfor de symfoniske rammer.