Henning Stærk taler med Kurt Baagø

Henning Stærk taler med Kurt Baagø

Den 19. dec. 2017 udsendte Henning Stærk en ny single for at markere, at det var på den dato for 50 år siden, at Holstebro-orkestret, The Poisons udgav singlepladen, Reach Out I´ll Be There/Call My Name. Henning Stærk var sanger i The Poisons. Navnet på den ny Henning Stærk single er Big Boss Man.

Ny single – Big Boss Man

https://www.youtube.com/watch?v=2kysbjCeV80

Henning Stærk fortæller om tiden i Holstebro

https://www.youtube.com/watch?v=Unp2n2QYxlw

Singlen, indspilningen og udgivelsen af den, var præmien for at blive nummer 2 ved 1967-DM i pigtrådmusik.
The Poisons nåede ikke videre end til at blive et populært live-band i Holstebro, Struer-området, men i 1970 flyttede Henning Stærk til Århus og resten er historie: Jackie Boo Flight, Spillemændene, Gnags og fra 1980 en lang, glorværdig karriere i eget navn.
Hør på dette uredigerede, ucensurerede, på ingen måde, manipulerede råbånd, Henning Stærk i en fredelig krog i Musikhuset, Århus, snakke hele sin karriere igennem med undertegnede, der ikke nåede at stille en veloplagt Stærk et indgangsspørgsmål, før han var i gang med at fortælle.

Om de første år i Aarhus før Gnags.

Tidligt i 1970erne kom Henning Stærk til Århus fra Holstebro.
Straks kom Stærk med i band´et, Jackie Boo Flight, senere stod den på Spillemændene og et par bands, der aldrig indspillede, men var flittige på scenerne i Århus, Suppe Steg og Is og Bwana Pop.
Men dette interviewklip begynder med Henning Stærk, der fortæller om, da han og The Poisons første gang kom kørende fra Holstebro til Århus for at spille i Boom Dancing Center:

Om tiden med Gnags og om solokarrieren

På Roskilde-festivallen 1977 spillede Henning Stærk 2 jobs. Først med Spillemændene, der derefter gik i opløsning, dagen efter som trommeslager med Gnags, som Henning Stærk blev sammen med til 1981.
I dette interviewklip snakker jeg med Henning Stærk om Gnags-årene og begyndelsen af solokarrieren.
På billedet er det, det første Henning Stærk Band, i øvrigt med to af dem fra Gnags, Per Frost og Ivan Sørensen, næsten-Gnags-musikeren, Niels Mathiasen og Lars Hybel (som Stærk havde spillet sammen med i Spillemændene).