Aarhus Jazz Festival – Unge jazztalenter

Unge jazztalenter

Af: Aarhus Jazz Festival 2014

unge-talenter-566_1

Jazzen lever i bedste velgående blandt de unge. De udgør et talstærkt publikum og er ligeledes godt repræsenteret blandt de udøvende musikere.

Det ses tydeligt på årets udgave af Aarhus Jazz Festival, hvor vi præsenterer masser af unge talenter – danske og udenlandske, kendte og ukendte, nogle allerede med stjernestatus og andre endnu spirende stjernefrø:

Tag f.eks. pianisten Aaron Parks (US), der af nogle er udråbt som den nye Keith Jarrett, og som giver tre koncerter i jazzugen, pianist og sanger Anthony Strong (UK), som er blevet sammenlignet med Jamie Cullum, eller den fantastiske saxofonist Marius Neset (NO / foto).

Og på den hjemlige scene f.eks. saxofonisten Oilly Wallace (med Kjeld Lauritsens Trio), Jysk Talent Big Band, der står for den officielle åbningskoncert, samt Musik før Hemlösa, vinder af Ung Jazz 2014, der fejrer triumfen med en koncert på Klostertorvet.

Aarhus Jazz Festival – nu med jazzcamp

Som bidrag til talentudviklingen på den danske jazzscene afholder Aarhus Jazz Festival i år – som noget helt nyt – en jazzcamp for unge lovende jazzmusikere mellem 15 og 25 år.

Tre orkestre bliver inviteret til at deltage i jazzcampen, der finder sted torsdag 17/7 og fredag 18/7. Deltagerne vil få undervisning af kompetente undervisere samt mulighed for at høre udvalgte koncerter med deres forbilleder i løbet af jazzugen. Afslutningsvis får de fredag 18/7 lejlighed til at demonstrere deres kunnen over for jazzpublikummet med spilletid på Klostertorvet.

Læs mere på www.jazzfest.dk

›› 18/7 14:00 Klostertorvet