Keep Camping

Af: Lars Knudsen, DMF-Aarhus – foto: Michael B. Nielsen

640x360-Keep-Camping-15-2

Sanger, sangskriver og guitarist Mikkel Møl startede på sit selvbetitlede projekt tilbage i 2008. Han tog orlov fra medievidenskab studiet og rejste til New York for i et halvt år at udvikle musikken, skrive, og spille rundt omkring på byens klubber. I efteråret 2010 begyndte han sammen med guitarist Max Kirkeby optagelserne til sin debut-EP, som er indspillet i Aaby Road Studiet i Aarhus med producer Dennis Ahlgren.

“Under navnet Mikkel Møl samlede vi et band med Simon Stadsholt på bas og Martin Brassøe på trommer og spillede efterfølgende en lang række jobs på højskoler, barer og spillesteder rundt om i Danmark. Vi begyndte at arbejde sammen som et band, og der voksede et andet musikalsk udtryk frem, i en retning der var mærkbar anderledes end mit singer/songwriter udgangspunkt. I stedet for at fortsætte med at hedde Mikkel Møl – med en ny lyd, så lagde vi tingene bag os, og skiftede navn til Keep Camping i 2012”. Keep Camping beskriver deres musik som “folk-clubbing” med iørefaldende, udfordrende og stemningsfulde lyduniverser, der balancerer på grænsen mellem uhygge og David Lynch’sk mystik.

indspilninger
“I januar 2012 tog vi sammen med Dennis Ahlgren til “Valhal”, en gård uden for Horsens, hvor vi camperede og indspillede nye numre. Det var dengang planen, det skulle være en EP med seks numre. Vores trommeslager, Martin, fik i sommeren 2012 arbejde i Dubai, så vi fik i stedet for Søren Mehlsen med. Samtidig sendte vi de nye numre rundt til diverse pladeselskaber. Responsen var generelt ret positiv, og vi valgte på baggrund af den feedback det gav, at indspille seks numre mere. I januar 2013 stod vi med et helt og færdigt fuldlængde album”. Det endte med at det københavnske forlag og pladeselskab NMS – Nordic Music Society/VME – Voices, Music & Entertainment, i august måned lavede aftale med Keep Camping for en december 2013 udgivelse af debut albummet “Transport”, der endte med at indeholde i alt otte numre.

Vinder musikpris
Keep Camping meldte sig sidste år til spillestedet Fatter Eskil’s musikkonkurrence i forbindelse med stedets 40 år jubilæum, som blandt andet også blev sponsoreret af DMF.  “Der skete i det forløb en del med vores udtryk. Sangene var sådan set de samme, men vi arbejdede med at rykkede rundt på tingene, som for eksempel at rykke bassen mere over på synth og lignende, så vi fik defineret Keep Campings folk-møder-clubbing sound”.  Ved finalekoncerten den 24. oktober løb Keep Camping med sejren, bestående af prisen samt en check på kr. 40.000 kr. Mikkel tilføjer, at når Martin Brassøe i nærmeste fremtid kommer hjem fra Dubai, er planen at hive ham ind igen, og arbejde videre med et setup bestående af både ham og Søren Mehlsen på trommer og samples og elektronik.

Går til filmen
Aktuelt har Keep Camping netop underskrevet en booking og management aftale med LAUD Music som arbejder på at skaffe jobs i kalenderen. Magasiner og dagspressen er begyndt at respondere med positive anmeldelser og omtaler af “Transport”. Og for at følge op på aktiviteterne gik bandet her i februar måned i gang med et lidt anderledes tiltag. I stedet for at lave en gængs musikvideo er de, i samarbejde med et filmhold og filminstruktør Mette Carla fra København, begyndt at lave en film.

“Det er en decideret kortfilm på kortfilmens præmisser og med vores plade som soundtrack. Vores musik er grundlæggende tænkt meget filmisk og billedligt, så det er oplagt at sætte stemning og levende billeder på i stedet for at lave en musikvideo der kan leve på youtube. Det er meningen at lave denne kortfilm, der forhåbentligt har en kvalitet, der kan bruges på de store lærreder, og gøre sig på filmfestivaler og lignende”.  På baggrund af de tanker bandet har haft, har instruktøren og produceren arbejdet med at udvikle manuskriptet til filmen. Keep Camping spiller som band ikke skuespil, men bliver flettet ind i fortællingen på forskellige måder. Hele filmen er tænkt som en fortælling inspireret ud fra de tanker som “Transport” albummet omhandler, som er bevægelse og udvikling både fysisk og  mentalt. Uden at afsløre for meget fortæller Mikkel, at handlingen centreres om to fortabte unge, der finder hinanden og er på en rejse, hvor de oplever skæve ting og transformationer i deres forhold. Filmen bliver cirka 8 til 12 minutter lang, og vil som eksperiment fungere som en anderledes måde at præsentere musik.

FAKTA

Keep Camping er:
Mikkel Møl: vokal, guitar
Max Kirkeby: guitar, synth, vokal
Simon Stadsholt: bas, synth, vokal
Søren Mehlsen: trommer
www.keepcamping.com