Kultur er også velfærd

Kultur er også velfærd

AF THORKILD DALSGAARD, BYRÅDSKANDIDAT (R), VESTRE SKOVVEJ 15, RISSKOV

300x430-thorkild-facebookDet er helt uforståeligt, at politikerne i Aarhus Byråd ikke formåede at afsætte bare 500.000 kr. til Aarhus Jazz Orchestra i næste års kommunale budget. Dermed siger man nej til at modtage ikke mindre end 2,7 mio. statslige støttekroner til det aarhusianske musikmiljø og til en af byens mest markante kulturinstitutioner.

Hele sagen – en vaskeægte Aarhushistorie – demonstrerer med skræmmende tydelighed misforholdet mellem kulturpolitikernes flotte visioner og løfter for fremtidens kulturliv og deres evner til at sætte handling bag ordene. Intentionerne om at udvide Aarhus Symfoniorkester synes at forsvinde i tågerne – og det var kun med nød og næppe, at vækstlagets øvelokaler på Monorama undgik lukning.

Man kunne have den største skepsis over for byens evne og vilje til fuldt ud at realisere projektet ”Aarhus som europæisk kulturhovedstad 2017”.

Forhåbentlig vil det nyvalgte kommende byråd ikke bare sørge for at styrke og bevare Aarhus Jazz Orchestra (landets eneste rytmiske basisensemble) men også helhjertet bakke op om en stærk prioritering af byens musik- og kulturliv.

Et blomstrende kulturliv er efter min mening en vigtig forudsætning for erhvervsmæssig vækst og velfærd i fremtidens Aarhus.