Live Foyn Friis Quartet – Bispejazz

Lækker vokaljazz

Live Foyn Friis Quartet , Bispejazz – Bispetorvet, 17/07 16:00

mandag 17. juli 2017  Lars Borup  – foto: Lora Staykova

Live Foyn Friis var en kompetent afløser, der sørgede for en eftermiddag med behagelig og lyttevenlig jazzmusik.

Med kort varsel sprang sangerinden Live Foyn Friis til og serverede en lækker anretning med vokaljazz med et stærkt hold i baggrunden i form af Artur Tuźnik, klaver, Lasse Mørck , kontrabas og Henrik Holst Hansen, trommer.

Norske Live Foyn Friis har skabt sig et navn, ikke blot i det nordiske, men også rundt om i Europa. Hun kom lige fra en stribe koncerter under jazzfestivalen i København og er på banen hver dag under festivalen i Aarhus.

Ikke underligt, at hun  er blevet efterspurgt. Hun  synger uhyre stringent og har samtidig masser af udstråling. Det var tilbagelænet og veltrimmet og faldt helt klart i publikums smag i det fyldte telt på Bispetorvet. Live Foyn Friis havde sammensat et repertoire primært med kendte standards, og det var sikkert klogt for at ramme det meget blandede publikum, som havde brug for en stille stund med lyttevenlig jazzmusik. Især balladerne fik en begejstret modtagelse.

De tre mandlige følgesvende serverede et uhyre velfungerende akkompagnement til Lives vokal.

Især den polske pianist Artur Tuźnik, som har base i København, sørgede for lækre detaljer og var rigtig god til at skabe variation i musikken. En elegant spillemand, der altid er værd at lytte til.

Hold øjne og ører åbne for Live Foyn Friis. Der er flere muligheder for et genhør i løbet af ugen, hvor Live optræder med skiftende besætninger.