Lydbrud – her kommer de nye

Jørn Gade har har til Jazzfestivalens hjemmeside, skrevet en anmeldelse af koncerten på Godsbanen d- 21. 07 – 2017

Læs hele anmeldelsen på Jazzlive: Duen, Godsbanen – A-huset, 21/07 16:00

fredag 21. juli 2017  Af Jørn Gade

Dansk Musiker Forbund i Aarhus vil gerne give plads til, at nye musiknavne kan vokse op, og afholdt fredag fire koncerter på Godsbanen.

Titlen på projektet med de unge grupper var Lydbrud.

Det kan være svært at få et sandfærdigt billede af Aarhus’ fulde musikliv. Der er det officielle med de store grupper og de officielle spillesteder. Derudover er der en række undergrundsmiljøer, hvor der bliver spillet og ikke mindst eksperimenteret.

Hvor det tilbage i 60’erne og 70’erne var beat- og rockgrupper, der voksede ud af ungdomsklubber, så er det i dag langt mere sofistikeret og måske mere lukket. Til gengæld breder de sig – under det officielle lag – i høj grad på nettet, hvor de kender hinanden på kryds og tværs. Hvis vi halvgamle skal høre og se noget af det nye, kan det være ved Ujazz’en under Aarhus Festuge.

Men tilbage til fredag, hvor der blev givet fire koncerter i A-Huset på Godsbanen – byens nye kreative roderum. Huset er hjemsted for Institut for X, der er en kulturel platform for unge entreprenører, designere, musikere, kunstnere og håndværkere, der sammen udgør et fællesskab af projekter.

Den anden koncert denne fredag var med duoen Duen.

 

Duen består af københavnske Jonas Ryan på guitar og århusianske Sara Mouritzen på trommer. Sara er blandt andet også med i gruppen Tankely. Hun starter efter sommerferien på konservatoriet.

NB!
Flot, at Dansk Musiker Forbunds ungeudvalg gav plads til byens nye lyd på Aarhus Jazz Festival.

Se flere fotos fra koncertdagen

Sammen med Laurits Hilding Hyllested og Rasmus Oppenhagen Krogh

Maria Dybbroe, Frederik Nyboe Hagner, Tobias Andreassen, Zeki Sebastian Søgaard Jindyl og Thorbjørn Kaas

Sara Mouritzen og Jonas Ryan se her med DMF-Aarhus afdelings nyeste miljøvenlige transportmiddel – den 3-hjulede Christiana-bike.

Victor Hempel-Mydtskov

Christian Balvig, Jens Mikkel, Siv Øyunn Kjenstad og Mikkel Schreiber

Maria Dybbroe, Frederik Nyboe Hagner, Tobias Andreassen, Zeki Sebastian Søgaard Jindyl og Thorbjørn Kaas