Lydbrud – Jazzfestival

Under navnet Lydbrud gentager Dansk Musiker Forbund Aarhus’ Ungeudvalg successen fra 2017 og kuraterer endnu en gang en dag spækket med koncerter med fokus på de unge stærke stemmer i jazzen.
I år præsenteres fem koncerter med meget forskellige kunstnere fra Sverige, Tyskland, Norge, København og Aarhus. Kom og bliv inspireret, bevæget og beriget.

Se Lars Knudsens Youtube video fra dagens arrangement.

Aarhus Jazzfestivals fotograf Jørgen Nielsen var forbi Lydbrud og tog nogle flotte billeder:

DATO: onsdag 18. juli 2018

Program 
Kl. 16.00 Flickstick
Kl. 17.30 Eline Hellerud Åsbakk feat. Svaneborg/Kardyb
Kl. 20.00 Lars Greve Solo
Kl. 21.00 Hvalfugl
Kl. 22.00 Yngel

Entré: 50 kr for én koncert 100 kr for hele dagen.
Officielt program: http://jazzfest.dk/artists-list.php?a=54&l=da

Flickstick
Flickstick er et ungt tysk-svensk-finsk band der spiller originale kompositioner skrevet af gruppens to blæsere i front: Birgitta Flick og Lisa Stick.
I 2012 vandt de Jazz Baltica Förderpreis, og i 2014 udkom deres debutalbum Hym på det tyske label WismART. Siden har de turneret og spillet på festivaler som Elbjazz, Jazz Baltica og Eldenauer Evenings. I januar 2018 udkom deres andet album Flickstick på samme label.

Birgitta Flick – tenorsax
Lisa Stick – trombone
TBA – guitar
Max Thornberg – bas
Christian Augustin – trommer

Eline Hellerud Åsbakk feat. Svaneborg/Kardyb
Eline Hellerud Åsbakk er jazzsanger og sangskriver fra Tromsø i Nordnorge. Musikken er inspireret af det kølige skandinaviske jazzudtryk med en vis påvirkning fra nordnorsk visetradition. Teksterne er poetiske, men klare stemningsbilleder, som er åbne for tolkning.


Med sig på scenen har hun den danske upcoming duo v. Nikolaj Svaneborg og Jonas Kardyb, som nedbarberer formatet og står tilbage med wurlitzerklaver og trommer. Det giver et minimalistisk og let udtryk, som passer perfekt til Eline Åsbakks klare vokal og stemningsfyldte kompositioner.

Lars Greve
er saxofonist, klarinettist, komponist og skaber af en række kunst- og kulturprojekter.Han udgav sit solo-album Breidablik (2014), der blev anmeldt som årets bedste album i flere førende internationale magasiner. I efteråret 2017 udgav han et kunstværk/en plade sammen med billedhuggeren Ingvar Cronhammar og påbegyndte arbejdet på et omfattende lyd- og billedportræt af Vestjylland med kunstfotografen Fryd Frydendahl. Han er også aktuel som komponist på et nyt teaterstykke, der havde premiere i marts 2018, hvor musikken er skabt i samarbejde med Aske Zidore og Annisette Koppel.

Lars Greve har blandt andet spillet solokoncert på Sao Paolos første skyskaber, nytårskoncert i Nuuk samt koncerter i Hong Kong, Beijing, New York og Rio med bandet Girls in Airports. Desuden medvirker han på over 100 udgivelser med prominente kunstnere fra hele verden.

Hvalfugl
Drøm dig væk i en salighedsrus, når Hvalfugl byder dig ind i deres smukke univers, hvor fortællinger fra Skandinaviens oldgamle musiktradition bliver forenet med lyden af den moderne ”nordiske tone”.
Hvalfugls originale kompositioner er både smukke og melankolske. Selvom musikken er instrumental, er det nemt at føle sig lukket ind i Hvalfugls univers. Den primære inspiration kommer fra den danske og svenske folkemusiktradition, der går mange år tilbage i tiden. Dengang blev melodierne skrevet for, at de hurtigt og nemt kunne videreføres gennem sang og spil. Derfor var det oftest de stærkeste og mest genkendelige melodier, der overlevede længst. I Hvalfugl gælder det samme princip: melodierne skal være så umiddelbare og forståelige, at enhver, der hører dem – musikkender eller ej – bliver grebet af dem.

Jeppe Lavsen – guitar
Anders Juel Bomholt – kontrabas
Jonathan Fjord Bredholt – klaver og akkordeon

Yngel
Med præparationer, udvidede teknikker og alternative spillemetoder udfordrer duoen Yngel den gængse opfattelse af guitaren. De bruger simple værktøjer som sten og metalobjekter til at udforske og sammenflette forskellige tilgange til guitaren og dens lyd, kompositorisk og improvisatorisk.
Duoen henter lige så meget inspiration fra free jazz og punk som fra klassisk musik og folklore.
Yngel har i løbet af det sidste år turneret i Indonesien, Taiwan, Malaysia, Singapore, England og Danmark.
Duoen udspringer af den københavnske undergrundsscene. Jazz Special beskrev deres seneste album Yngel (2015) som en ”Post-alt-hvad-vi-før-har-haft-udgivelse. Post-komposition, post-metal, post-folk og post-afrikansk musik, post-avantgarde, post-funk, post-minimalistisk osv.”, og kaldte det samtidig ”den mest spændende jazzplade fra 2015!”

Taus Bregnhøj Olesen – guitar
Emil Palme – guitar

Lydbrud arrangeres i samarbejde med SPLAB.