LYDBRUD – Jazzfestivalen

Vi venter i spænding på at raketten vil sætte af. Sende os ud i rummet og ind i et univers af lydlandskaber.

Koncerterne afvikles i A-huset på Godsbanen fredag den 21. juli.
Læs mere på Jazzfestivalens hjemmeside

Dette drømmebillede er hvad Dmf’s Ungeudvalg har arrangeret til dette års Jazz Festival i Aarhus. Vi vil sende jer på rumfart rundt i jazzens undergrundsmiljø med de etablerede og de nye skud af musikere. Det bliver en rejse hvor vi lander hos fire bands som indrager os i deres helt egne musikverdener.

Vi møder den omtalte guitarist Rasmus Oppenhagen Krogh med hans kvartet bestående af AC (Anders Christensen) på bas, Kasper Tranberg på trompet, og Laurits Hyllested bag trommerne. Hans musik trækker på en bred vifte af musikalske strømninger, men har sine rødder i jazz og improvisationsmusik. Lytteren tages ud på en rejse af forskellige sanseindtryk og stemninger, hvor de åbne kompositioner giver publikum mulighed for at svømme hen i et mættet klangligt og melodisk univers.

Vi gør os bekendte med den helt nye improvisationsduo ved navn DUEN. De binder bro mellem kantet avantgarde, flydende stemninger og klar enkelhed. Med Jonas Ryan bag sin guitar og sin legesyge og befriende tilgang til musikken, bliver vi trygt taget med ud i afkroge som vi ikke har hørt før. DUEN’s andet medlem er Sara Mouritzen bag trommerne, hendes lyttende øre supplerer Jonas i et sammenspil der bringer en nærhed frem i lokalets fire vægge.

Fra alle verdenshjørner vender den allestedsnærværende Christian Balvig hjem til Aarhus for en lille stund. Han byder os indenfor i en unik kombination af klassisk strygetrio og moderne klavertrio. Lyrisk, filmiske landskaber, stærke, poetiske melodier, og energiske improvisationer, leveret af seks musikere, som alle i øjeblikket sætter deres karakteristiske mærke på den nordiske scene. Vi ser Jens Mikkel på bassen, Louise Gorm på violin, Mikkel Schreiber på viola, Maria Edlund på celloen og Siv Øyunn Kjenstad bag trommerne.
Som komponist har Balvig arbejdet med store orkestre som Cph Phil og Det Norske Blåsensemble. I denne sekstet, viser han en mere intim og personlig måde at bruge orkestrale elementer i jazz musikken.

Som planten der gror de steder hvor stjernehimlen er klarest og alt er langt undervejs, må lytteren forberede sig på lange rejser med højt til loftet. Ofte er fundamentet et groove som i vestafrikansk musik, men Maria Dybbroes kompositioner trækker også på inspiration fra moderne klassiske værker, og imellem mylderet af ostinater møder man tit melankolske melodiske temaer som i nordisk folkemusik – alt sammen frit fortolket som i den eksperimenterende del af jazzen. Cactus er tæt på at være en dobbelttrio, med to basister Thorbjørn kaas og Frederik Hagner, to saxofoner Maria Dybro og Zeki Jindyl , og Tobias Andreassen bag trommerne. Med denne samklang og spejling, er det oplagt at også temaer spejles, vendes, vrides og udfordres. Både romantiske forestillinger om åbne vidder, fatamoganaer og kaktussens farlige og hårdtslående pigge, indfries i dette lydunivers.

Entre: 50kr pr koncert / 100kr for alle.
Mulighed for at købe mad + drikke.