Martin Petersen Randers – 60 års jubilæum

Musik er trolddom

”Musikken har en magisk evne til lynhurtig kommunikation”, mener to gange jubilar Martin Petersen, Randers

”Musik er trolddom, musikere er troldmænd og hele livet har jeg brugt musikken som tilgang til andre mennesker”, siger Martin Petersen, pianist med meget mere.

Martin Petersen kan i år fejre 60 års medlemskab af Dansk Musiker Forbund, og i begyndelsen af oktober inviterede han familie, venner og kolleger til sin 80 års fødselsdag i Café No 38 i Randers, som han ejer og hvor live-musikken lever.

Den unge Martin Petersen begyndte sin karriere som pianist på højfjeldshoteller i Norge og fortsatte på kabareter i Tyskland. Det gav musikeren erfaring til at åbne de landskendte spillesteder Maxim i Randers og Maritza i Aarhus. ”Her fik jeg også chancen for at spille med et utal af tidens store solister. Senere solgte jeg ’bedriften’ og flyttede til Spanien i ti år. Da jeg vendte hjem, startede jeg musikcaféen Café No 38 i Randers”.

Via caféen har Martin Petersen god kontakt til unge musikere i Randers, og han er en aktiv suppleant i DMF Randersafdelingens bestyrelse.

Og den musikalske fremtid? ”I de næste ti år vil jeg spille med min svigersøn Morten Simonsen i Den Gule Flyver og Bo Young Band og med mit barnebarn Sebastian, som vil være operasanger”.

Martin Petersens største musikalske oplevelser er de gratis optrædener på Kofoeds skole, for fængselsindsatte, på ældrecentre og hospice og til Sølund Festival.

DMF Randersafdelingen ønsker Martin Petersen tillykke med de 80 år og de 60 års medlemskab af DMF.

Anja Dybris – DMF-Randers afdeling