Mindeord – Preben Eriksen

Preben Eriksen 1952 – 2019

Vi mistede en god kammerat og kollega fredag d. 8. februar. Guitarist og booker på Musikformidlingen Preben Steen Eriksen er død. Efter lang tids sygdom og en indædt kamp måtte han til sidst opgive kampen og dermed begive sig ud på den sidste rejse ud i det ukendte.

For os der var tæt på Preben, var det trist og sørgeligt at finde ud af, at Preben var uhelbredelig syg. Men det endte som en smuk oplevelse at følge Preben i hans sidste tid.  Preben holdt fanen højt og var helt til det sidste i sit almindelige lune og gode humør. Trods sin sygdom havde Preben så meget overskud, at han formåede at fortælle om sine mange sygehusbesøg og om sygdommens udvikling med en nøgtern, humoristisk og selvironiske distance.

Samtidig med sygdommens gener og problemer udviklede sig til det værre, afviklede han sin bookingvirksomhed og planlagde med revisor og andre relevante samarbejdspartnere, hvad der skulle ske, når han ikke var her længere, så han undgik at det var konen der skulle ryde op efter hans liv og hans forretning. Selv hans kontor fik han tømt og gjort rent til de næste. Yderst betænksomt og prisværdigt at du evnede det. Det er sjældent man møder et menneske, med sådan et psykisk overskud. Tak for den erfaring Preben og respekt for det. Du var simpelthen imponerende.

Du var også et dejligt og omgængeligt menneske – en ordentlig fyr og gennemsympatisk, og det var altid rart at være i din nærhed. Derfor vil vi også komme til at savne dit nærvær og din tilstedeværelse her på kontoret i hverdagen. Flere af os har arbejdet sammen med dig i mere end 25 år. Der har aldrig været en mislyd eller konflikt imellem os.

Du har efterladt dig en voksen søn, svigerdatter og to børnebørn og din kone Toke som du elskede og respekterede dybt. De sidder nu tilbage med savnet. Derfor skal vores tanker gå til dem. Preben vil altid være i vores hjerter.

Skrevet af Lars Kiehn formand DMF Aarhus

Preben på Musikformidlingen. Foto: Erik Lyhne.