Musikerdag 2015 i Monorama blev en stor succes

Musikerdag Aarhus 2015 017

Dansk Musiker Forbund, MONO og ORA’s samarbejde om en dag i Aarhus, med masser af tilbud til musikere, blev noget af et velbesøgt tilløbsstykke.

Tekst: Ricco A. Jensen. Fotos: www.mbn-foto.dk.

“Har I tænkt på hvad det er I vil gi’ til publikum når I går på scenen?”. Sådan lød et af de mange spørgsmål til publikum fra scenecoach, Kristian Koch, da han stod på scenen til Musikerdag 2015 i Monorama. En dag spækket med aha-oplevelser og nye input, lige til at gå i øvelokalet og arbejde videre med…

“Det er ofte starten på en koncert der gør at bands ikke får publikum med. Vi går og roder med guitaren, tripper frem og tilbage, og pludselig skifter vi attitude og går i gang. Og det er netop skiftet, der gør at vi taber publikum”. Kristian Koch har mere end 10 års erfaring med at coache både professionelle og upcoming artister i deres sceneoptræden, så der var nok af brugbare tricks at tage med hjem.

Og der var mange denne eftermiddag og aften, som havde taget imod tilbuddet om at få fyldt op på inspirations- og videnskontoen. Fra kl. 16:00 og til I’ll Be Damned sluttede kl. 22:00 med både snak og rock’n’roll fra scenen, var Monorama godt fyldt op af ambitiøse bands og musikere.

Musikerdag Aarhus 2015 073

Allerede kl. 12:30 troppede de første op, som havde en aftale med fotograf, Peter Svendsen. Senere på dagen dukkede Stefan Facius, Marie Frank og Søren Balsner op, for at tage imod 18 bands, der havde ønsket en demosession. En chance for at få konstruktiv feedback på musikken, udtrykket, strategier etc.

Efter Kristian Kochs halvanden times markering af scenekunstens lyksagligheder, tog Jesper Mardahl og Signe Tobiassen over. Her var fokus rettet mod den moderne musikbranche og ikke mindst, det at gøre det selv, eller som Signe Tobiassen udtrykker det – Do It Together. Vi lever i en tid hvor musikbranchen er blevet vendt på hovedet og musikerne har fået redskaberne til selv at etablere kontakt til et stort publikum. Men hvor skal man starte og hvor er det værd at lægge energien, var nogle af de spørgsmål makkerparret tog fat på.

Musikerdag Aarhus 2015 069

Og så tog Anders Bøtter over – P6Beats energiske radiovært. Mange var kommet for at høre hvordan vores musik kommer i radioen… hurtigst muligt, men igen fik vi et reality-check. Nej, for de fleste af os bør det, at blive spillet i radioen ikke være et mål i sig selv! Der er så mange faktorer der spiller ind, hvis placeringen i radioen skal have effekt på karrieren, heriblandt ikke mindst: timing. Er bandet overhovedet klar til det?

Det er naturligvis ingen klare svar på hvordan man gør, for at få sat skub i karrieren. Men faldgruber og afveje er der nok af, og det er netop disse vi først og fremmest skal styre fri af, hvis det skal give mening.

Med livemusik, oplæg, networking og meget mere, rummede Musikerdagen energi, hjælpsomhed og følelsen af, at vi er i samme båd. Vi står hver især over for at bliver 100% bevidste om, hvad vi vil med vores musik – med vores udtryk, men for at få mest ud af mulighederne og de ressourcer der foreligger, skal vi hjælpe hinanden – Do It Together.

Tak for en fed dag i Monorama.

Musikerdag Aarhus 2015 006 Musikerdag Aarhus 2015 020 Musikerdag Aarhus 2015 036 Musikerdag Aarhus 2015 048 Musikerdag Aarhus 2015 070 Musikerdag Aarhus 2015 085 Musikerdag Aarhus 2015 088 Musikerdag Aarhus 2015 119