Ny Musikchef og Administrations- og Sponsorchef til Aarhus Symfoniorkester

Jesper Nordin (tv) og Thorkild Andreasen (th).

Aarhus Symfoniorkester har ansat et nyt stærkt chefteam, som fra den 1. januar 2020 sætter sig i spidsen for den kunstneriske og økonomiske udvikling af orkesteret. Rollen som musikchef og den øverste ansvarlige for orkestret bliver 44-årige Jesper Nordin. Jesper Nordin er allerede et kendt ansigt for orkestrets musikere og publikum – i rollen som dirigent ved utallige lejligheder, senest som dirigent ved de årlige og traditionsrige optrædener på Smukfest.

Stillingen som administrations- og sponsorchef skal varetages af Thorkild Andreasen, som også er 44 år og et kendt ansigt i kulturbranchen. Thorkild Andreasen har siden 2006 været administrativ leder for det berømmede egnsteater Carte Blanche i Viborg, hvor han ligesom i sin nye rolle hos Aarhus Symfoniorkester indgik i et tæt samarbejde med den kunstneriske leder.

Jesper Nordin er oprindeligt uddannet hornist ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har været ansat i Odense Symfoniorkester, men valgte senere at hellige sig en uddannelse indenfor orkesterdirektion. Han specialiserer sig bl.a. i opera og moderne musik, og er også ofte involveret i live tv, multimedie, crossover eller andre usædvanlige produktioner, der kræver at man holder hovedet koldt, arbejder effektivt og besidder en knivskarp professionalisme.

Siden sin dirigentdebut i 2006 har han således dirigeret alle landets professionelle orkestre, kor og ensembler, såvel som orkestre i Finland, Sverige, Ungarn, Ukraine og England. Han har været indstuderings-leder på Den Kgl. Opera i København og er siden foråret 2019 fast dirigent for Prinsens Musikkorps.

Den håndgribelige erfaring med orkesterledelse, et dybt musikalsk kendskab og ikke mindst en overbevisende og detaljeret fremtidsvision for orkestret gør Jesper Nordin til det naturlige valg som ny Musikchef for Aarhus Symfoniorkester.
”Jeg er så glad for at starte som Musikchef for Aarhus Symfoniorkester. Et fabelagtigt orkester, et fantastisk musikhus og så i en kulturorienteret by som Aarhus. Det er en kombination med kæmpestort potentiale, og det kribler i mig for at komme i gang med at realisere mine visioner,” siger Jesper Nordin.

Thorkild Andreasen har forud for sin ansættelse i Carte Blanche bl.a. arbejdet som produktions- og forestillingsleder hos Den Jyske Opera og som promoter for bl.a. ROSA (Dansk Rock Samråd). Derudover har han siden 2018 været medlem af Kunstrådet i Aarhus Kommune.

Med sig i bagagen har han en solid forretningsmæssig forståelse, et ry og en erfaring som en dygtig personaleleder og et detaljeret branchekendskab, der forgrener sig i hele det danske kulturliv. Alle dele vil komme i spil, når han fra nytår kommer til at stå i spidsen for orkestrets sponsorarbejde og videreudviklingen af erhvervsnetværket SymfoBusiness.
“Det er med stor ildhu og ydmyghed, at jeg går til opgaven som administrations- og sponsorchef. Jeg er dybt beæret over at få muligheden for at blive en del af Aarhus Symfoniorkester, og jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med mine kommende højt specialiserede kolleger i hele organisationen. Derudover ser jeg også meget frem til at arbejde på at få tilført orkestret ekstra midler gennem en målrettet sponsor- og erhvervspartnerstrategi,” siger Thorkild Andreasen.