Ny rektor for Det Jyske Musikkonservatorium

Pressemeddelelse fra Kulturministeriet

Kulturminister Marianne Jelved har udnævnt Claus Olesen til rektor for Det Jyske Musikkonservatorium.

640x360-claus-olesen
Claus Olesen er 38 år og solistuddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium og Conservatorium van Amsterdam. Han har været saxofonlærer og studielektor ved Det Jyske Musikkonservatorium siden 2000 og fra 2008 studieleder ved konservatoriet.

Claus Olesen har udover virket ved Det Jyske Musikkonservatorium givet master-classes ved konservatorier i Danmark og i udlandet. Han har også en karriere som udøvende kunstner med CD-udgivelser og koncerter. Claus Olesen er i bestyrelsen for orkesterefterskolen i Holstebro og medlem af Aalborg Symfoniorkesters repræsentantskab.

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”Med ansættelsen af Claus Olesen har Det Jyske Musikkonservatorium fået en rektor, der har stort kendskab til konservatoriets uddannelser og organisation, og som har en stærk kunstnerisk profil. Som lærer og studieleder gennem en årrække har Claus Olesen en dyb indsigt i de vilkår, der er afgørende for de studerendes læring og udvikling og dermed for deres fremtidige beskæftigelse i dansk og internationalt musikliv. Jeg ser frem til at følge resultatet af Claus Olesens engagement for fastholdelse og styrkelse af konservatoriets opgave som videregående kunstnerisk uddannelsesinstitution og dets nationale og internationale samarbejde. Jeg ser det som særligt positivt, at Det Jyske Musikkonservatorium hører hjemme i både Aarhus og Aalborg med de muligheder, det giver for bredt lokalt og regionalt virke som kulturinstitution.