Robert Snider og Musikhavnen

Rethink Activism er sammen med Robert Snider her: Musikhavnen.

Koncert lørdag d. 13. oktober 2018 kl. 20.00.

Hverdagsaktivist nr. 125: ”Musikhavnen er et fællesskab af ildsjæle, som ønsker at skabe et mere bæredygtigt musikmiljø. Jeg startede det, fordi jeg selv har været udøvende musiker i mange år, og kunne se, hvor meget arbejde man lægger i det og hvor lidt man indimellem får igen. For det er blevet så almindeligt, at musik er gratis, og det er det ’mindset’, vi gerne vil ind og pille lidt ved. Vi har tre grunddogmer: løn til musikere, mere nærvær og mobilfri zone. Vi ønsker, at musikerne bliver anerkendt for den tid, de bruger på at skrive musik, øve og tage ud at spille, og derfor vil vi give dem en fair løn. Og så vil vi skabe koncerter med mere nærvær og en større offline-oplevelse! For der er forskel på at opleve en koncert gennem en skærm, hvor man filmer eller fotograferer, og at være helt i nuet.

Vi holder en koncert hver anden måned, med forskellige musikgenrer og temaer. På lørdag er det singersongwriter-aften, så der gør vi det lidt intimt, med potteplanter og nogle fede lænestole. Vores december-koncert bliver med elektronisk musik, og længere ude i fremtiden drømmer vi om en hip hop-aften.

Vi håber, ‘Musikhavnen’ en dag bliver økonomisk selvkørende! Så kan vi hyre større konstellationer ind, og der mener jeg ikke ’mere kendte musikere’, men fx et fem-mandsband, og måske tre orkestre i løbet af en aften. Det vil også betyde, at vi kan give løn til lyd, lys og fotografer – til alle folk, der kommer og laver arbejde. Men det vigtigste for os er at hjælpe vækstlagsmusikken. For der er så sindssygt meget fed musik i undergrunden!”

Robert Snider

Robert Snider er musiker, sanger og sangskriver. I sommeren 2018 grundlagde han foreningen ‘Musikhavnen’, ud fra et ønske om at skabe bedre vilkår for alle aktørerne i musikbranchen. I juli måned løb den første koncert af stablen på Sydhavnen, hvor også fremtidige koncerter vil foregå. Èn af foreningens mærkesager er fair løn for optrædende musikere, og dette opnås via en kombination af entréindtægter, barsalg, puljepenge fra fonde og private donationer via MobilePay.

#rethinkactivism #hverdagsaktivisme #menneskerderbaregårigang