Saxofonisten Michael Bladt løb med musikpris

640x360-olga-witte

Jazzselskabet i Århus uddelte søndag eftermiddag for 34. gang sin prestigefyldte Gaffelpris. Det foregik i Cafeen i Musikhuset Aarhus. Den gik denne gang til saxofonisten Michael Bladt, som i det daglige er bosat i Århus og aktiv på en masse musikfronter fra pop over blues til jazz i store og små sammenhænge.

I begrundelsen for valget af Michael Bladt nævnte Olga Witte fra Jazzselskabets bestyrelse bl.a. :

– Vi var i bestyrelsen enig om at pege på Michael Bladt på grund af hans omfattende musikalske virke, og at han af fagfæller regnes for en af de mest teknisk dygtige på sit instrument, og at han altid har et stort håndværksmæssigt overskud.

Michael Bladt er fra Skanderborg og startede allerede med at spille saxofon som 13-årig. Siden har han haft en omfattende karriere. Blev allerede inden diplomeksamen medlem af Klüvers Big Band, nu Aarhus Jazz Orchestra. Siden har han også spillet med DR’s Big Band, har spillet i rocksammenhænge og som teatermusiker. Det er foreløbig blev til to album i eget navn og med eget band og endnu en udgivelse er på vej.

Det var også Michael Bladt og hans kvintet, som leverede en forrygende, funky koncert ved Gaffelprisuddelingen i Musikhuset Aarhus.

Med prisen fulgte et beløb på 10.000 kr. sponseret af Nordea.

640x450-michael-bladt