Skab dit næste job: Festivaler i fokus – den 12. december 2023

Drømmer du om at starte din egen festival eller om at spille på en?
Er du på udkig efter nye muligheder for at udvide dit netværk og skabe jobs, lokalt og internationalt? Eller drømmer du om et arbejdsliv, hvor du kan male på det helt store lærred som koncertkurator og sætte den kunstneriske retning? Så er dette foredrag til dig!

Anne Sophie Andersen (Doctor of Musical Arts, Stony Brook University) deler ud af sine erfaringer fra otte år som festivalleder i Danmark, Island og New York, hvor hun har arbejdet sammen med topnavne som Emerson String Quartet og Simon Steen-Andersen. Du vil få nye idéer, perspektiver og redskaber med hjem, uanset om du selv går med overvejelser om at skabe en festival eller koncertserie eller gerne vil ind på markedet som musiker eller komponist. Og du vil blive klogere på både de praktiske aspekter af en festivalleders arbejde og hvordan du udvikler en kunstnerisk profil, der er attraktiv for festivaler og fonde.

I foredraget kan du blandt andet høre om:

  • De vigtigste egenskaber og kvalifikationer for en festivalleder
  • Indblik i dagligdagen: dit årshjul
  • Partnersamarbejder: find de rigtige projektpartnere
  • Fundraising: gør dit projekt attraktivt for fondene
  • Booking: ræk ud efter dine muligheder for at få job på festivaler

Foredraget er gratis og åbent for alle, og finder sted tirsdag den 12. december kl. 10-12 i DMF Aarhus’ hyggelige kontorfællesskab på Vestergade 19 1.sal, 8000 Aarhus C.

Tilmeld dig her: https://forms.office.com/e/ZsSdFJmTxM

Anne Sophie Andersen er leder af den internationale New Music for Strings Festival, som i 2023 afvikledes for 7. gang. Festivalens undervisere og Artists-in-Residence tilhører den internationale elite i USA og Europa, blandt andre medlemmer af den Grammy-vindende Emerson String Quartet. Som internationalt mødested har festivalen givet anledning til mange nye samarbejder, heriblandt bestillingsværker fra danske komponister.

Anne Sophie er både aktiv som violinist og komponist og har optrådt over hele verden, heriblandt i New Yorks Carnegie Weill Hall, Reykjaviks Harpa Hall og i Hong Kong og Ecuador. Hun har modtaget legater fra KODA og Statens Kunstfond samt Stony Brook Universitys Samuel Baron Prize til en “exceptionel ung musiker”. Hun er desuden medlem af AUTs bestyrelse.

Anne Sophie Andersen har en doktorgrad i violin og en kandidatgrad i komposition fra Stony Brook University i New York. Hun er tidligere uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, Musikhögskolan i Malmö og New England Conservatory i Boston.

Websider:

www.newmusicforstrings.org

www.annesophieandersen.com