Sommerstævnet for unge jazzmusikere

Kerneværdierne i Sommerstævnet Jazzdalen er flid, færdigheder og fællesskab.

Jazzdalen er et ungdomsstævne for jazzmusikere mellem 13-17 år.

“Det har været den største øjenåbner i forhold til, hvad for noget musik jeg vil spille i fremtiden, og der var det bedste fællesskab omkring musikken, hvilket resulterede i gode venskaber, der opstod på utrolig kort tid,” fortæller en tidligere deltager af ungdomsjazzstævnet Jazzdalen for de 13-17-årige.

Netop nu er der tilmelding til at deltage på sommerstævnet Jazzdalen, som er en uges jazzstævne for unge fra hele Danmark, der vil bruge en uge på sammenspil, improvisation, jamsessions, instrumentnørderi, clinics og masser af hygge! Det foregår på Klejtrup Musikefterskole i hjertet af Jylland, som har toptunede øvelokaler og koncertsale.

En uges jazz og fællesskab

Otte instruktører fra det danske jazzmiljø skal lede hvert sit hold frem til en afsluttende koncert. Undervejs i dagene vil der, foruden øvning på de respektive hold, også være en masse spændende aktiviteter som for eksempel jamsessions, instruktørkoncerter, oplæg fra de forskellige instruktører, workshops i instrumentgrupper og meget andet.

Det er JazzDanmark der, sammen med trommeslager og initiativtager til projektet, Kristoffer Juel, står bag realiseringen af Sommerstævnet Jazzdalen.

Summer Session for unge

Danmark har en stolt tradition for jazzstævner, hvor Brandbjerg Jazzstævne, Engelsholmstævnet og ikke mindst Summer Session på Vallekilde Højskole, er nogle af de mest kendte. Her har musikere igennem årtier mødtes og formet sig selv og hinanden, networket og dygtiggjort sig intensivt.

Det samme er tanken med Jazzdalen: at lade unge mellem 13-17 år mødes i nogle rammer, der indbyder til dette. En væsentlig faktor for, at Jazzdalen kan danne de bedste rammer for de unge deltagere, er fordelingen af piger og drenge på stævnet. Derfor sikrer vi, at det samlede antal deltagere vil være ligeligt fordelt mellem piger og drenge. Instruktørteamet vil også være lige dele mænd og kvinder, skriver JazzDanmark om stævnet.

Har du en ven, søn, datter eller elev, som gerne vil udfordre sig selv med jazzen fra den 29. juli til den 4. august 2018 er tilmeldingen er i gang og løber frem til den 26. april  –  KLIK her.