Songwriters Summit 2013 i Berlin

Songwriters Summit 2013 i Berlin

640-360-songwriter-2013_10_31_7597

Otte danske sangskrivere drog i slutningen af oktober til Berlin for at deltage i Songwriters Summit 2013 – DMF København og DMF Aarhus’ årlige sangskriveruge i den tyske hovedstad. Sangskriverne skulle af sted, netop som efterårets værste storm rasede. Det førte til kaos i det offentlige transportsystem.

De otte danske deltagere indgik i et tæt arbejdsfællesskab med fire berliner-baserede sangskrivere. Gennem co-write sessions blev der produceret en masse sange og skabt sangskriver-netværk. Desuden fik deltagerne et indblik i Berlins pulserende og levende sangskrivermiljø. Ugen bød til sidst på live-showcases på to af byens mange hippe spillesteder, hvor nogen af ugens co-writes blev præsenteret for første gang.

youtube_logo

Se filmen om ugen i Berlin

Koncert med sårbarhed
Første koncert blev holdt på det charmerende spillested Kuss Kuss, hvilket i sig selv morede de platte, meget længe. Den lille hyggelige bohemecafé blev hurtigt fyldt op af nysgerrige tyskere, der opfangede den skægge, varme ’vibe’ fra en gruppe meget glade og overvældede sangskrivere. Alle fik mulighed for at præsentere deres spritnye sange med bævende stemmer og forventningens fryd. Det sårbareste af det sårbareste er vel at vise hinanden helt dugfriske tekster og melodier, der endnu ikke har fundet deres faste plads i hjerte eller hænder. Men selvsamme sårbarhed blev kernen i en hjertevarm koncertoplevelse.

12 sangskrivere på ét pasfoto
Den næste og sidste koncert blev holdt på Myxa Café, hvor den græske ejer sørgede for, at ingen gik sultne på scenen. Festen fortsatte på ’White Trash’, hvor karaoke ikke foregår med tøj på. Alle fik her muligheden for at vise, hvor få pophits de i virkeligheden kendte. Kort før daggry og et shawarmastop besluttede gruppen sig for at forevige det allersidste Berlinerøjeblik i en fotoautomat. Hvor ofte har man ikke spurgt sig selv, om 12 sangskrivere kan være på ét pasfoto? Selvfølgelig kan de det. Især når man trykker sig helt tæt sammen og laver peacetegn. Automaten virkede ikke, men det gør ikke noget, for billedet blev helt perfekt.

Se orkan-klippet fra Metroen her:
http://nyhederne.tv2.dk/samfund/2013-10-28-tv-fanget-af-stormen-festede-i-metroen

FAKTA

Deltagere på Songwriters Summit 2013
•    Josefine Skov (Aarhus)
•    Anna Scharling (Odense)
•    Nanna Hovgaard (København)
•    Asger Jensen (Aarhus)
•    Amalie Riis (København)
•    Frederik Damhus (København)
•    Emma Gaffron (København)
•    Karl Roos (København)
•    Vincent Long (Berlin)
•    Stephan Rausch (Berlin)
•    Ben Hamilton (Berlin)
•    Martin Rose

Songwriters Summit
Songwriters Summit er et ugelangt sangskrivningsseminar, som for sjette år i træk blev afholdt i DMF’s lejlighed i Rykestrasse, Berlin.
Otte danske sangskrivere og fire berlinske sangskrivere mødtes i en uge til co-writing, erfaringsudveksling og networking. Opholdet blev afsluttet med showcases på spillestederne Kuss Kuss Küche og Myxa Café.

640x360-songwriter-2013_11_01_7433

640x360-songwriter-2013_10_31_7578