Soulful Injection

Berlin indsprøjtning

640x360-soulfull-injunction-01

Musikerne Peter Nielsen og Annette Trollegaard Jørgensen har været i Berlin for at deltage i en prestigefyldt musikkonkurrence. En tur der åbnede nye muligheder for deres duo Soulful Injection.

Af: Lars Knudsen – DMF Aarhus.

Den kvindelige amerikanske sangskriver McKinley Black har siden 1997 været bosiddende i Berlin. Foruden at være tilknyttet DMF’s årlige Songwriter Summit seminar, står hun blandt andet også bag Troubadour – Modern Minstrels. Dette projekt har til formål at bygge musikalske broer og danne relationer imellem sangskrivere og akustiske musikere i Berlin, og internationalt.

I dette regi holdes hvert år en meget prestigefyldt musikkonkurrence, med fokus på original musik. Konkurrencen blev den 5. december 2013 skudt i gang med indledende runder på spillestedet Wabe, der ligger få hundrede meter fra DMF lejligheden i Prenzlauer Berg.

Ankomst Berlin

Peter Nielsen fortæller: ”Annette og jeg tog i december til Berlin uden de helt store forventninger, men med masser af optimisme og tro på vores musik. Stemningen var i top fra starten, da vi blev modtaget på spillestedet Wabe, med knus af Mckinley Black og de andre artister. Super flot venue beliggende på Danziger Strasse med 6 kantet koncert sal, fedt lydanlæg og scenelys”.

Tiden løb

”Vi havde alle en god lydprøve og havde en chance for at høre de andre musikere. Alle omkring os var meget professionelle. Så begyndte spændingen at tage til, da vi nærmede os starten af koncerten og konkurrencen. Faktisk fokuserede vi bare på at komme ud over scenekanten, og gøre det så godt vi kunne.

Vi skulle på som anden sidste act. Aftalen var, at vi skulle stå og vente i baglokalet under sidste nummer fra deltageren før os. Vi ville lige varme lidt op, for at være helt klar, så derfor gik vi op i bandlokalet, som lå lidt væk. Det betød, at vi glemte tiden”.

Show

”Der kom pludselig en og råbte at det var os nu, alle sad og ventede! Vi løb ned til scenen, hvor en klapsalve mødte os, og vi blev hurtigt klar til at spille vores to udvalgte numre, ”Picking up the pieces” og ”Feels so good”. Det gik rigtig godt.

Konkurrencens dommerpanel bestod af en dygtig tysk producer, en sanglærer fra musik konservatoriet i Berlin og en koncertarrangør. Derudover var der publikums afstemning med stemmesedler og det hele. Der tænkte vi så, at de andre artister ville vinde, fordi de kendte en masse fra publikum. Så spændingen var i top!”

Aftenens vinder er…

”Da alle kunstnere havde optrådt, mødtes vi i bandlokalet, hvor McKinley Black hælde Asti op i glassene, og vi var klar til at høre hendes udsagn.

Alt var gået så stærkt, så Annette ikke havde opfattet at det var nu, resultatet skulle annonceres. McKinley startede med at annoncere tredje pladsen, som gik til Marcus Auerbach fra Berlin, og så andenpladsen til Amaliel fra Sverige.

Til sidst sagde hun at første pladsen gik til Soulful Injection. Først efter noget tid, gik det op for Annette at vi faktisk havde vundet. Hun troede at vi skulle ned og spille igen og så igen votere. Men vi vandt.

Som vinder af konkurrencen kom vi på scenen igen og fik stående klapsalve, og spillede tre sange mere. Så var det afgjort, – vi skulle tilbage i semifinalen i april 2014, nærmere betegnet torsdag den 3. april. Det glæder vi os meget til”.

Band på Linkedin

”De næste dage i Berlin blev helt overvældende. Fredag den 6. december mødtes vi med et super fedt band; trommeslager, bassist og keyboardspiller, som vi bare havde fundet via nettet på Linkedin. Vi havde aldrig mødt dem før den dag vi skulle øve.

Vi øvede fem af vores numre i to timer, og så sad de i skabet. De var alle professionelle musikere, der bare syntes at vores numre var super fede, så det gav os virkelig en dejlig fornemmelse”.

Hip hotel koncert

”Dagen efter, den 7. december, skulle vi spille på musikerhotellet N’How lige ned til floden Spree. Hotellet er et super hipt og fedt designer hotel, som første lørdag i hver måned holder et event med upcoming bands. Vi spillede der også i august 2013.

Vi blev taget fint imod af publikum, og lyden var fed, så det var en rigtig god oplevelse.

Vores “band” har sagt at de er helt klar på at spille med os, næste gang vi kommer til Berlin”.

Dodo i Berlin

Søndag den 8. december kl. 20, havde vi en koncert på Dodo Berlin, hvor vi skulle spille ca. halvanden times koncert med Soulful Injection. Det blev til et udvalg på 14 af vores egne numre, spillet akustisk med to guitarer og to sangstemmer.

Vi blev modtaget med knus og kindkys af Rolf Jungklaus, som står for spillestedet, og han er en mand med et åbent hjerte, så man bliver virkelig taget godt imod, når man kommer og spiller koncert på Dodo Berlin.

Publikum var fantastisk, og koncerten var en perfekt afslutning på nogle super dejlige dage i Berlin. Vi var fyldt op at gode oplevelser, og havde mødt nogle virkelig søde mennesker, som vi rigtig gerne vil møde igen”.

Klar til næste runde

I skreven stund lader Peter og Annette op til næste Berlin besøg i april måned, som indbefatter semifinalen i Troubadour – Modern Minstrels den 3. april og optræden igen på blandt andet N’How Hotel og Dodo Berlin. Soulful Injection’s foreløbige beretning, er endnu et fint eksempel på at tyskerne har taget de dygtige DMF’ere og musikere vi har i Danmark til sig.

McKinley Black: “Hundreds of musicians have participated in Troubadour and in those numbers are also a more than a handful of Danish songwriters who have ventured to Berlin to play. Denmark’s Nanna Larsen won the 3rd Season in 2008.

Soulful Injection won the hearts of the Troubadour Audience in Berlin with their engaging stage presence, heart felt harmonies and catchy songwriting.

They shared the stage with other international acts and won the chance to participate in the next round coming up in April”.

Soulful Injection udgiver deres album ”Feels so good” i 2014, og vil gerne turnere så meget som muligt i fremtiden. Albummet er produceret i London, i samarbejde med producer Nicky Brown, som har skrevet sange til blandt andet Earth, Wind and Fire pladen ”Millenium”, og lavet kor arrangementer til Madonna. Marcellus Fernandes, som også har produceret for Rihanna, All Saints, David Bowie og Pat Metheny, har mixet albummet.