Stan Urban går viralt med pianospil på banegård

Rock and roll-pianisten Stan Urban fra Skæring kunne ikke holde fingrene og fødderne fra klaveret på Dundee Station i Skotland. Videoen er nu gået viralt.

Indtil videre har over ti millioner set videoen med Urban Stan, der energisk spiller klaver på Dundee togstation i Skotland.

Stan Urban var på vej til en bar i sin hjemby Dundee i Skotland, hvor han skulle spille sin årlige koncert samme aften. – Jeg kan aldrig gå forbi et piano uden at spille, siger Stan Urban.

Men turen derhen tog en uventet drejning, da Stan Urban fik øje på det sorte klaver på Dundee Station og fik lyst til at give en god gang rock og rul for de mange mennesker på stationen. Nu har mere end 10 millioner set videoen med den energiske pianist fra Skæring ved Aarhus.

Med arme og ben

Han spiller rock fra 50’erne med en energi, der går langt ind i det 21. århundrede, og det gamle ben kom naturligvis også på banen et par gange. En fod på klaverets højeste toner i ny og næ kom også på spil.

Stan Urban spillede to numre på ti minutter med fuld udblæsning, og de lokale kunne slet ikke lade være med at danse og synge med på sangene.

Ifølge Stan Urban fik videoen 18.000 seere på to timer, og nu har mere end  ti  millioner set videoen. – Det er bare utroligt, siger Stan Urban.

Fra Ibiza til Skæring

Stan Urban blev bekendt med Danmark, da han i 80’erne var på turné flere gange. Inden han flyttede til Skæring ved Aarhus i 1984, boede han på den spanske ø Ibiza. – Når dørene lukker på Ibiza, så åbner de i Skæring.

Stan Urbans karriere startede ved et klaver i et forsamlingshus i hans hjemby Dundee, hvor han spillede hver lørdag.

– Jeg var en lille fræk dreng, der spillede Little Richard, og så fik jeg penge eller mad.

Og Stan Urban blev fuldstændig bidt af rock and roll-genren til den dag i dag. – Jeg har levet hele livet for rock roll og har altid været tro mod min stil, og måske er det derfor, det er blevet så stort.