“Tak til DR og good luck til DR”

Af Anders Laursen – 28. august 2019

Kommentar: P6 og P8 ser ud til at være reddet. I går tikkede den glædelige meddelelse ind, at Danmarks Radio vil lade de to kanaler eksistere for en tid,hvis de får en ekstrabevilling og en afklaring på DRs økonomiske situation for 2020. Med Socialdemokratiets udmelding i dag om, at partiet er åbne for at imødekomme DR, tegner der sig et flertal for at bevare P6 og P8. I alt fald for en tid.

Dansk Musiker Forbund håber, at det bliver en lang tid – og en tid uden begrænsning. Den tidligere regering lavede som bekendt et medieforlig, der betød en kraftig beskæring af DRs muligheder for at være ”the number one” public service-spiller i Danmark. Dybt tragisk for public service og for det danske samfund.

Med de seneste udmeldinger fra DR og fra politikerne er et vigtigt reparationsarbejde gået i gang. Vigtigt, fordi de to kanaler – blandt flere andre kanaler – spiller en stor rolle for dansk musik. Ikke mindst for den rytmiske musik. De når ud til en stor flade af brugere og reflekterer en stor flade af kunstnerisk aktivitet blandt danske komponister, sangskrivere, musikere og bands.

DR er hele Danmarks radio og bestræber sig på at komme ud i alle dele af riget. Derfor er DR om nogen i stand til at forvalte denne opgave for dansk musikliv.

Tak til DR og good luck til DR.