Tape – Spillested med rummelighed

Af Lars Borup

640x360-tape-baggaard

I januar fik den aarhusianske undergrund et nyt spillested. Stedet har fået navnet Tape og har til huse i Musikcafeens og Backstage’s tidligere lokaler i Mejlgade 53. Siden har der været masser af aktivitet i lokalerne, hvilket også viser behovet for et sådant koncertsted.

”I princippet præsenterer vi alt, men det må gerne være noget, der flytter noget og rører ved noget.,” siger Jeppe Berg, der er en af de syv, som sammen driver stedet.

De syv, der driver stedet, arbejder alle ulønnet og har andet job eller studier ved siden af. Cirka 80 procent af koncerterne booker de selv, resten af koncerterne er mindre koncertaktører, der lejer sig ind. Det koster 1000 kr. at leje sig ind, og så skal der betales for lydmand.

”Tape præsenterer musik, der er interessant. Genremæssigt er der ingen begrænsninger.  Vi har lavet et spillested, der præsenterer det, som de andre spillesteder i byen  ikke vil præsentere eller arrangementer, hvor det er for dyrt og besværligt at komme ind andre steder,” fortæller Jeppe Berg, der står for økonomi og booking.

Det tegner til, at der er interesse blandt byens unge for at opleve ny musik med genremæssig bredde. Tape ønsker at stimulere denne interesse og holde den ved lige hele tiden bl.a. gennem stilmæssig bredde i musikvalget.

”Vi ønsker at møde publikum i øjenhøjde og give publikum oplevelser, som sjældent får plads på byens øvrige spillesteder, siger Jeppe Berg.

”Vi blev opmærksomme på lokalerne i Mejlgade, da Backstage lukkede og kom i dialog med udlejeren. Det er rigtig fint, at vi har fået et sted, hvor vi har lov til at være uden bøvl, som vi har oplevet det andre steder,” tilføjer han.

De syv i Tapes styregruppe har alle erfaring far det århusianske undergrundsmiljø f. eks. Flux Festival. Andre aktører i lokalerne i Mejlgade er Other Life, som laver poparrangementer, Regelbau, der præsenterer house og techno og Sunship, som arrangerer jazzkoncerter.

Tape har plads til 200 gæster.

Læs om de mange aktiviteter hos Tape på deres hjemmeside http://tapeaarhus.dk/

og især stedets Facebookside https://da-dk.facebook.com/tapeaarhus/

640x360-tape-smerz