Temaaften på Trykkeriet

Af Flemming Både – DMF-Aarhus – Fotos: Axel Boel og Lars Kiehn

Mandag den 7. maj var Trykkeriet i Viby igen ramme om en hyggelig TEMA-aften for selskabsmusikere.
Denne gang var emnet Genos – Yamahas nye arrangør keyboard, der blev præsenteret i slutningen af 2017 og som koster godt 30.000 kr.

Ca. 50 musikere var mødt frem på trods af det fine vejr, og de fik en masse info om Genos, som afløser den gamle Tyros-serie, der efterhånden havde 14-15 år på bagen.

Flemming Både, selskabsmusiker, indledte med en kort oversigt over nogle af nyhederne i keyboardet. Derefter overtog Carsten Bo fra Midi-spot med lidt fortælling om arbejdsgangen i Midi-Spot, der producerer midifiler og Styles til keyboards. Carsten Bo, der også spiller i duo med Jon, lod os også høre sin flotte sangstemme til nogle arrangementer på Genos. Carsten Vraa fra Dan-Guitar i Grenå viste os hvordan Genos håndterer audio i forskellige arbejdsgang. Carsten Vraa er ud over ansat i Dan-Guitar også selskabsmusiker og orkestermusiker samt studieejer, og har enorm erfaring i netop dette område, også han gav et par numre på Genos med audio-indspillet kor lagt på.

Til slut var Yamaha mødt op med to mand, Jens Amtoft og Karsten Kristensen fra Yamahas danske afdeling, der arbejder med netop Genos, og de fortalt lidt om baggrunden for netop Genos, om tilblivelsen af lydene, det store arbejde med at programmere styles o.s.v. samt gav nogle flere eksempler på den meget brede anvendelses-mulighed af keyboardet. Desuden viste Yamaha et net lille PA-anlæg frem med to 12’ toppe og en 12’ subwoofer til en pris af ca. 20.000 kr., der kunne være et oplagt anlæg for rigtig mange solomusikere og mindre bands.

Efterfølgende var der mulighed for at nærkigge de 4 Genos’er, der var opstillet og spørge ind til dem.