Undervis i musik i skolen, siger prins Charles

Undervis i musik i skolen for at skabe et mere civiliseret samfund, siger prins Charles

Prince Charles sagde, at han havde en romantisk overraskelse til sin kone Camilla på hendes fødselsdag. Tronens arving fortalte om det under et interview med BBC Radio 3, hvor han også beklagede manglen på musikundervisning i skolerne.

Charles, som lærte cello og trompet på kostskolen, siger, at den kreative kunst udgør et “enormt bidrag til hele økonomien”.

Og Storbritannien risikerer at “skyde sig selv i fødderne” ved at ignorere deres betydning, hævder han.

Prins Charles, afbildet i Sandringham i går morgens hvor han deltog i kirken i Sandringham og lavede et interview på BBC Radio 3 for at markere sin 70. fødselsdag og den 1.000. udgave af Private Passions-programmet

Blandt den musik, der blev udvalgt af arvingen til tronen, var Leonard Cohen’s Take This Waltz.

Han fortæller programmets vært Michael Berkeley om den rolle, som musikken har spillet i hans liv, og noterer sig favoritter fra klassiske komponister til 1930’erne danseband og sanger-sangskriver Leonard Cohen.

Charles viser sin romantiske side i hans lytte valg. Blandt dem er Wagners Siegfried Idyl, som komponisten skrev til sin anden kone og arrangerede for musikere til at vække hende på julemorgen i 1870. Charles indrømmer, at han organiserede Philharmonia Orchestra for at spille stykket til Camilla på hendes 60 års fødselsdag. Prinsen blev endda overtalt til at lede musikken. “Der er noget forfærdeligt romantisk i det”, siger han. På hans liste er også et korarbejde fra den russisk-ortodokse liturgi, der blev udført ved hans bryllup til hertuginden af ​​Cornwall.

Prinsen siger: “Jeg er et af ​​de mennesker, der tror på betydningen af ​​kunst- og musikuddannelse i skolerne. Folk glemmer eller måske ikke er klar over, hvilket enormt bidrag de kreative kunstarter giver til hele økonomien. Det er enormt. Så vi skyder helt sikkert os selv i fødderne, hvis vi fuldstændig ignorerer det. ‘

Han er enig med hr. Berkeley om, at musik er afgørende for et mere civiliseret samfund, da det giver et middel til at udtrykke sig på en ikke-voldelig måde. Charles siger i showet, som er tilgængeligt online fra i dag: “Nå har jeg set så mange eksempler på dette, hvor folk har chancen for at blive introduceret til musik. På skoler, der stadig har det, er det dejligt at se børnenes entusiasme i de orkestre, de har. ‘

Nylige undersøgelser viser antallet af skoler, der tilbyder musik på A-niveau, er i kraftig tilbagegang, og færre studerende tager det på GCSE, hvilket giver anledning til frygt for, at det kunne forsvinde helt fra læseplanen.

Prinsen fortæller, hvordan han var “fuldstændig fikseret af det magiske” ved musik takket være sin bedstemor – dronningmoderen – som først tog ham med til det kongelige operahus i Covent Garden da han var syv år.

Han lærte både cello og trompet på Gordonstoun og fortsatte med at spille cello i orkesteret på Trinity College, Cambridge.

“For mig er det en vital del for at overleve den daglige rutine og jeg har musik i baggrunden, når jeg arbejder om aftenen,” siger han.

Læs artiklen i News.media