Unge musikere belønnes

200x300-Marie-SønderskovTo unge musiktalenter, Marie Sønderskov og Gunvor Sihm, modtager hver et legat på 125.000 kr. fra Harby Fonden.

Den ene repræsenterer især det moderne og alternative, mens den anden mere arbejder inden for det mere velkendte klassikske område. Begge har de stort musikalsk talent og markerer sig på forskellig vis i det danske musikmiljø, og det belønnes nu af Harby Fonden, som er en af Danmarks største musikfonde for unge kunstnere. Fonden uddeler i år for 20. gang legater til to talentfulde konservatoriestuderende.

 

 

200x300-gunvor_sihmDe udvalgte modtagere i år er fløjtenisten Marie Sønderskov og violinisten Gunvor Sihm, som hver beriges med 125.000 kr. – en hjælp for de to musikere til yderligere at perfektionere sig i tonernes verden. Overrækkelsen finder sted lørdag i Musikhuset Aarhus, hvor man samtidig kan opleve de to musikere i en koncert som solister sammen med Aarhus Symfoniorkester.

>>Læs hele artiklen i JP-Aarhus

>>Læs mere om koncerten i Musikhuset

 

 

 

HARBY FONDEN DELER UD TIL UNGE TALENTER

Harbys Fond, en af Danmarks største musikfonde for unge kunstnere, blev grundlagt af Aennchen og Eigil Harby. I år uddeles legatet for 20. gang, og Harby Fonden deler så store legatportioner ud til to talentfulde konservatoriestuderende, at fonden i folkemunde kaldes ”Ungdommens Sonningpris”. De 125.000 kroner, som hver af de unge modtager, er da også så stort et beløb, at man kan komme virkelig langt i sin videre søgen efter musikalsk udvikling og perfektion. Fløjtenisten Marie Sønderskov er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium, med undervisning hos bl.a. Aarhus Symfoniorkesters solofløjtenist Lena Kildahl. Violinisten Gunvor Sihm, der er fra Aarhus og som i sin tid var i erhvervspraktik i Aarhus Symfoniorkester, er nu ansat i Copenhagen Phil og uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.Legatmodtagerne kvitterer for prisen med at spille et soloværk hver.