Unge musiktalenter hædres på Moesgaard Museum

Musikpriser: To unge, talentfulde musikere med base i Aarhus modtager lørdag aften en fornem hæderspris fra Jacob Gades Legat. Legaterne uddeles ved en offentlig koncert på Moesgaard Museum lørdag den 21. november kl. 19.00.

640x640-jonathan-hankeDen 23-årige solo-tubaist Jonathan Hanke modtager et legat på 100.000 kr. Han er netop ansat i Aarhus Symfoniorkester. En af
talentpriserne på 45.000 går til den 16-årige pianist David Munk-Nielsen, der netop er begyndt at studere på Det Jyske
Musikkonservatorium.

CHRISTINE CHRISTIANSEN – JP Aarhus-16.11.2015

Læs hele artiklen på JP Aarhus

Lørdag aften uddeler bestyrelsen bag Jacob Gades Legat årets talentpriser til fire unge, klassiske musiktalenter. Det sker ved en koncert på Moesgaard Museum, og to musikere med hjemsted i Aarhus er blandt prismodtagerne.

Aarhus Symfoniorkesters 23-årige tubaist Jonathan Borksand Hanke får en stor Jacob Gade-pris på 100.000 kr. Prisen, som ikke kan søges, kom som en kæmpe, kærkommen overraskelse.

»Det var næsten surrealistisk for mig at modtage brevet om, at jeg er udvalgt til at få legatet; det er første gang, jeg opnår så fornem en anerkendelse. Jeg blev meget rørt over, at andre har peget på mig til den betydningsfulde pris,« fortæller tubaisten, som i sommeren 2014 blæste sig gennem nåleøjet til stillingen som tubaist i Aarhus Symfoniorkester.

JACOB GADE-PRISER
Prisuddeling

I år uddeles to store Jacob Gade-priser på hver 100.000 kr. til den 23-årige tubaist
Jonathan Borksand Hanke og den 20-årige fløjtenist Joachim Becerra. Pianisten David Munk-Nielsen på 16 år og violinisten Alva Holm på  15 år modtager hver en talentpris.
Legaterne uddeles ved en offentlig koncert på Moesgaard Museum lørdag den 21. november kl. 19.00.

Se mere på www.moesgaardmuseum.dk