Understrøm – Ny musikfestival i Festugen

640x360-flux

Ny musikfestival i Festugen

PRESSEMEDDELELSE FRA AARHUS FESTUGE

I samarbejde med Studenterhuset Aarhus og SPOT Festival afholder Aarhus Festuge en ny musikfestival den sidste weekend i Festugen 2.-3. september. Festivalen, der har fået navnet Understrøm, vil have fokus på ny musik, og samtlige koncerter vil kunne opleves gratis af publikum.

Deadline for ansøgningen er 2. maj for ambitiøse, lokale, ikke-kommercielle koncertarrangører med en stærk musikprofil.

Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge, uddyber:

– Der er et væld af spirende miljøer med musikken som omdrejningspunkt i Aarhus, og med Understrøm skaber vi tre scener midt i byen til netop disse miljøer. Så Festugens mange gæster og i øvrigt alle, som interesserer sig for, hvad der sker på musikscenen, får rig mulighed for at opleve, hvad der rører sig.

Ambitionen med Understrøm er at skabe en scene for byens talentfulde musikaktører, herunder byens mange mindre musikfestivaler, og dermed sætte fokus på de stærke kræfter i det aarhusianske musikmiljø.

Mølleparken bliver centrum for festivalen, hvor den største scene samt festivalpladsen placeres. Derudover vil der være to mindre scener med centrale placeringer ud til åen ved Immervad samt under Skt. Clemens Bro.

Gunnar K. Madsen, daglig leder af SPOT Festival, siger om baggrunden for samarbejdet:

– I langt de fleste tilfælde kommer borgeren til kulturens mange fine scener og rum – her kommer kulturen til borgernes hverdagsscene – det åbne byrum. Vi vil gerne sikre, at musiklivets talenter og vækstlag bliver hørt af så mange, som muligt.

Lokale musikaktører søges

For at skabe et så alsidigt program som muligt søger arrangørerne bag festivalen lige nu ambitiøse, lokale, ikke-kommercielle koncertarrangører med en stærk musikprofil og øje for kvalitet, der ønsker at afvikle en dag på enten scenen på Immervad eller under Skt. Clemens Bro. Festugen stiller et musikbudget, scene og produktion til rådighed. Deadline for ansøgningen er 2. maj.

Festivalen er muliggjort med støtte fra Spar Nord Fonden.

Læs mere om hvordan du/I bliver en del af Understrøm.