Jazzen lever for vildt

Vinderne af DMA Jazz 2018 blev kåret og jazzen blev fejret med jazzmusik i al sin mangfoldighed i et udsolgt Bremen i København.

af Karen Bendix

DMA Jazz 2018 kunne melde alt udsolgt til showet i Bremen i København. Her giver Jesper Løvdal solo i Maluba Orchestra, der er et akronym, dannet af efternavnene for komponisterne Marilyn Mazur, Frederik Lundin og Kasper Bai. (Foto: Karen Bendix)

At regeringen og DR’s ledelse har valgt at skrue ned for jazzen i Danmark ved at lukke P8 Jazz virker helt paradoksalt i en tid, hvor jazzen lever vildere, bedre og mere bredspektret end nogen sinde. Det viste både antallet af jazzudgivelser, de optrædendede musikere og tilslutningen til et udsolgt DMA Jazz 2018 på Bremen i København, der hyldede jazzen i al dens mangfoldighed af musikere, spillesteder, organisationer og branchefolk fra hele landet.

Masser af musikere
Aftenen igennem ledte den sympatiske jazzelsker Master Fatman både publikum, P8 Jazzlyttere og TV2 Lorry-seere i gennem otte live acts og uddeling af otte priser. På scenen stod blandt andre Anders Fjeldsted Sextet, Sinne Eeg hoppede ind istedet for Anisette med Nicolaj Hess, AC og Anders Holm. Derudover spillede Maluba Orchestra med b.la. Frederiks Lundin, Marilyn Mazur og Jesper Løvdal, trioen Phonesis, og Jakob Bro, Kasper Tranberg m.fl. På en lille sidescene sad Kresten Osgood og havde besøg af Jesper Thilo og Signe Emmeluth. Og som en dejlig varm krammer spillede Jytte Abildstrøm en vise på sin sav.

Se eller gense showet på TV2-Lorry her

Årets vindere af DMF Jazz 2018
156 album var med i puljen, som blev gennemlyttet af et akademi på 18 medlemmer. De 156 albums blev fordelt på fem kategorier, med en vinder i hver kategori. Derudover var der tre særpriser, hvor Årets Børnejazznavn havde sin egen børnejury.

Vinderne er:
Årets Danske Jazzudgivelse: Frands Rifbjerg Quintet for ‘Songs and Melodies’
Årets Danske Jazzkomponist: Fredrik Lundin for ‘5 Go Adventuring Again’
Årets Danske Særudgivelse: August Rosenbaum for ‘Vista’
Årets Danske Vokaljazzudgivelse: Kira Skov for ‘The Echo Of You’
Årets Nye Danske Jazznavn: Aloft Quartet for ‘First Year’
Årets Børnejazznavn: Flensborg/Venndt Duo
P8 JAZZ Prisen: Ilse Vestergaard fra Aarhus Jazz Festival

Ilse Vestergaard

Flensborg/Venndt Duo

JazzDanmark Prisen: Krydsfelt – På Tværs af Musikken med Mads Mathias og Joakim Moesgaard
(JazzDanmark Prisen er en nyindstiftet pris for årets nytænkende koncertoplevelse og blev givet til initiativtagerne til musikalske projekter, som har gjort noget særligt for at gentænke koncertformatet med særligt fokus på publikumsudvikling.)