Hvor er kulturen?

Hvor er kulturen? spørger lederen i JP-Aarhus d. 4. jan. 2014. Og fortsætter: ”Det er beskæmmende, som et flertal i Aarhus Byråd behandler Aarhus Symfoniorkester.”

Kulturordførerne fra både Venstre, Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti mener ikke, at der kan findes midler til at udvide Aarhus Symfoniorkester. På trods af at orkesterets bevillinger stort set har været uændrede siden 2001 og Aarhus står foran en stor kulturel satsning som Europæisk Kulturby i 2017, er der ikke udsigt til, at der kan skaffes flertal for en øget støtte til at sikre en udvidelse af orkesteret. På trods af at orkesteret burde rumme 96 musikere i stedet for de 66 der nu er ansat, og som er et resultat af de seneste års stramme budgetter. Lederen slutter af med følgende:

”Nu er bevillinger til kulturen reduceret til under det acceptable, og hvis det ikke var for donationerne fra velhavende fonde, der er styret af vidende mennesker, ville der ikke ske meget.”

leder.grafik

Læs hele lederen i JP Aarhus Søndag den 4. januar 2015 – Link til Mit JP.dk Du skal være abonnent på Jyllands Posten for at læse hele artiklen i JP’s artikelarkiv.

Læs også Palle Kjeldgaards kommentar til budgetproblemerne for orkesteret i JP-Aarhus